Zítra a pozítří očekávejte plánované odstávky zmiňovaných vysílačů a protože budou vždy bez náhrady, očekávejte také výpadek televizního příjmu.

Vysílač Ploštiny, Poteč ve Zlínském kraji, jinde uváděný jako „Valašské Klobouky“ (CRA mají v tomto případě uvedeny dvě odlišně nazvané výluky pro jeden vysílač) se odmlčí 9. 9. v době od 6:00 do 15:00 hod. Tehdy přestane šířit vysílání veřejnoprávní Přechodová síť 11 (ČT) a Přechodová síť 12 (DVB-T2) se stanicemi Nova, Óčko, Prima, či například Šlágr TV.

Pokrytí vysílače Valašské Klobouky, Ploštiny, Poteč pro PS12, září 2020.

Výluka se dotkne i Multiplexu 1 (ČT, ČRo) a Multiplexu 2, který zajišťuje signál pro stanice Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a TV Barrandov. Tady už je výluka uvedena jako „Valašské Klobouky, Poteč“.

Ve čtvrtek 10. září bude od 6:00 do 15:00 hod. odstaven vysílač Zlín, Tlustá hora zajišťující šíření šesti televizních a jedné DAB sítě. Plánovaná přestávka se dotkne Multiplexu 1 (ČT), Multiplexu 2 (Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a TV Barrandov) a Multiplexu 3 (mj. Óčko a Prima Max).

Dále půjde o Přechodovou síť 11 a 12 a Regionální vysílací síť 8. Ta zajišťuje vysílání například stanic Nalaďte si DVB-T2, Óčko Expres či TV Brno 1.

Další výluku na vysílačích CRA můžete očekávat 15. 9. pro Ostravu.