Jestliže používáte obchod Google Play, resp. zde kupujete nejrůznější seriály, filmy a další pořady, pak vás možná bude zajímat projektor s operačním systémem Android používaný u televizorů…

Tři novinky s různým rozlišením jsou zaměřeny na různé druhy obecenstva: Nejdostupnějším je BenQ TH685i (foto v úvodu, 22.089 Kč) s rozlišením Full HD určený jak pro sledování různého obsahu, tak k hraní her. Na sportovní fanoušky míří BenQ TK850i (46.889 Kč) se světelným tokem 3000 ANSI lumenů, rozlišením 4K a podporou HDR, tedy obsahu s vysokým dynamickým rozsahem. K dispozici jsou navíc i speciální režimy pro sportovní události.

BenQ W2700i.

BenQ W2700i, opět v Ultra HD (4K, 26.889 Kč), ale už s barevným prostorem odpovídajícím 95 % v rámci DCI-P3 a 100 % u Rec.709, pak cílí na filmové nadšence.

Chytré projektory jsou také vybaveny aplikací FamilyLand umožňující ovlivnit výstup z Youtube dostupný dětem. Rodičovská kontrola zamezuje v použití projektoru po uplynutí daného času, lze ale také vytvářet vlastní seznam obsahu.

Všechny projektory spolupracují s Apple AirPlay a Google Chromecast, takže můžete streamovat obsah i z kompatibilních mobilních telefonů, tabletů či notebooků.