LG Electronics v loňském roce uvedla na trh první OLED s rozlišením Ultra HD (8K) a v letošním roce představila další novinku – přijímač s úhlopříčkou 122 cm, tedy 48″. Tento měsíc pak hodlá začít prodávat první rolovací TV na světě.

Za dobu prodeje, tedy podle tiskové zprávy za posledních sedm let, LG podle průzkumu společnosti Omdia, dosáhla na více než 10 mil. prodaných kusů. Svůj vůbec první televizor OLED uvedla firma v roce 2013 a celou dobu je v podstatě jediným dodavatelem obrazovek OLED pro televizory. Navíc se nyní očekává zvýšená poptávka, takže by ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku měly dodávky OLED TV od LG přesahovat 7 mil. kusů.

ČTĚTE TAKÉ: Digirevue – LG má problémy s přehříváním televizorů. A možná nejen v Koreji

Společnost LG Display rovněž v druhé polovině roku zahájila provoz linky 8,5 generace v čínském Guangzhou a Omdia odhaduje, že výroba od Nového roku přesáhne milion kusů za čtvrtletí.

V současnosti je trh tzv. prémiových televizorů rozdělen mezi LG OLED a Samsung QLED, což jsou obrazovky LCD. Aktuálně pak televizory OLED vyrábí a prodává na 19 značek, v příštím roce jich má být více než 20.

Štítky