Nový přijímač s logem „DVB-T2 ověřeno“ byl certifikován u CRA jako Excelento Flexi (skutečně se ale jmenuje Exelento), a to s firmwarem číslo „V5.1.1.1 (Sep 9 2020)“ koncem září. Nyní se objevily první informace.

Novinka bude aktualizovatelná přes internet a využít budete moci buď kabelového připojení nebo si dokoupit USB Wi-Fi adaptér. Mezi aplikacemi je uváděno především Youtube, dále pak čtečka RSS a počasí. Dodávány budou dva dálkové ovladače (v balení má být jeden), a to programovatelný plus tzv. seniorský, tedy zjednodušený.

Zabudovaný tuner pro DVB-T2 má být kompatibilní jak s příjmem s kompresí HEVC, tak s H.264. Mezi rozhraními je uveden i SCART a digitální audio výstup, taktéž zabudované HDMI má podporovat tzv. společné ovládání systému HDMI (CEC), tedy dnes zejména současné zapnutí a vypnutí jak set-top boxu, tak televizoru.

Box bude stát 749 Kč, v ceně je programovatelný ovladač (DO). Cena zjednodušeného DO: 139 Kč, cena náhradního programovatelného DO: 99 Kč, cena USB Wi-Fi (2,4 GHz): 139 Kč.

Štítky