Město a jeho okolí mělo špatný signál z vysílače Buková hora, který má omezený vyzařovací diagram směrem k Jílovému kvůli mezinárodní koordinaci kmitočtů.

Televizním divákům z Jílového u Děčína a okolních obcí se zlepšil příjem programů televizí Prima, Óčko a také stanice Retro Music TV. České Radiokomunikace totiž ve středu spustili pro toto město dokrývač multiplexu 22, který vysílá z lokality Modrá na kanálu 35 výkonem 50 W. „Dokrývač bylo potřeba vybudovat kvůli výkonovému omezení sítě 22 z důvodu mezinárodní koordinace na vysílači Buková hora, právě ve směru na Jílové,“ vysvětlil ředitel sekce regulace Českých Radiokomunikací Marcel Procházka. Další celoplošné sítě DVB-T2 od CRA v Jílovém vlastní dokrývač nemají, jejich signál z Bukové hory je dostatečný.

Multiplex 22 šíří programy Prima, Prima Cool, Prima love, Prima Zoom, Prima Krimi, Prima Max, Prima +1, CNN Prima News, Óčko, Óčko Star, Retro Music TV a Radio Proglas. Síť obsahuje ještě dvě volné programové pozice označené Test-1 a Test-2, které pravděpodobně využijí programy Prima Krimi +1 a Prima Max +1. Všechny programy Primy s výjimkou Prima +1 vysílají v multiplexu 22 ve vysokém rozlišení obrazu, Óčka a Retro Music TV jsou ve standardním rozlišení.

Štítky