AKTUALIZOVÁNO: Další generace kombinovaných rozhlasových přijímačů pro VKV/DAB s firemní značkou Lidlu, Silvercrest, přichází v obvyklém čase a s několika změnami. Tou hlavní je ale představení „Silvercrest Mikrosystém s Bluetooth“.

AKTUALIZOVÁNO, 10. 12. 2020: přehrávač CD má pouze mikrosystém, SIRD 14 E1  nikoli (opraveno)

 

Silvercrest SIRD 14 E1 najdete na stránkách Lidlu pod názvem „Silvercrest Internetové a DAB+ rádio SIRD 14 E1“ za 2499 Kč a doprovází ho zmiňovaný „Silvercrest Mikrosystém s Bluetooth“ s cenou 2699 Kč (2x 15 W, Bluetooth, CD) a „Silvercrest Přenosné DAB+ rádio SDR 1.5 A1“ za 599 Kč (1,5 W, 4x AAA).

Koncem měsíce začne Lidl prodávat nové digitální rádio Silvercrest SIRD 14 D1. Jaké je?

Silvercrest SIRD 14 E1, kterému se budeme blíže věnovat, v sobě opět sdružuje příjem VKV/FM a digitálního DAB/DAB+ se streamováním přes Bluetooth a z rozhraní USB. Připojit si ale můžete i zařízení přes linkový audio vstup.

Připojení na internet obstará Wi-Fi 4 (802.11 n, 2,4 i 5 GHz) a následně můžete využít aplikací jako Spotify, Napster, Amazon Music nebo Deezer. K dispozici je Bluetooth 5.0, výstup na sluchátka a linkový audio výstup a audio vstup. Přes USB zvládne SIRD 14 E1 formáty MP3, WMA a AAC, umí z něj ale také napojené zařízení dobíjet (500 mA).

Výstup zesilovače zůstal zachován na 2x 7 W (RMS), ekvalizér má osm přednastavených režimů a jeden individuálně upravitelný. Seznam oblíbených stanic má 30 pozic z toho deset pro internetový příjem, deset pro DAB+ a deset pro VKV. K dispozici jsou také dva nezávislé budíky s buzením rádiem, internetovým rádiem nebo zvukovým signálem, opakované buzení a časovač pro automatické vypnutí přijímače (Sleep, usínání při rádiu).

V ceně dostanete dálkový ovladač, obsah balení ostatně vidíte na fotografii výše. Řídit přijímač můžete i přes aplikaci Smart-Audio pro Android/iOS a je také kompatibilní s multiroom systémem „powered by Undok“ od Frontier Silicon.

Silvercrest SIRD 14 E1 má rozměry 290 x 126 x 143 mm (švh) a hmotnost 1,3 kg. O dalších novinkách se více dozvíte na digirevue.cz.

Štítky