Loňskou verzi Laser TV jsme testovali a byl to zážitek! Ta letošní má mít ve své špičkové podobě tři lasery, každý pro jednu barvu modelu RGB. Dovážet se bude i k nám.

Hisense TriChroma Laser TV je vybaven technologií X-Fusion Laser Light Engine, která, podle výrobce, kombinuje tři nezávislé lasery a má dosahovat 100 % procent barevného prostoru podle standardu BT2020. Využívá DLP čipu od TI a má obnovovací frekvenci 32 mikrosekund. Vše je zabudováno do projektoru pracujícího na velmi krátkou vzdálenost buď s pevným plátnem nebo plátnem výsuvným, což má být další letošní novinka. Celkem mají být tři verze.

Tou třetí má být tzv. bionická Sonic Screen Laser TV“. Pracuje se speciálním plátnem z něhož vychází zvuk a podle výrobce tak lépe vtahuje do děje. I této verze bychom se letos měli dočkat.

Další novinky týkající se zejména klasických televizorů najdete na digirevue. Půjde mj. i o televizor s obnovovací frekvencí obrazovky 120 Hz a přijímač nejvyšší třídy s plošným podsvícením miniaturními žárovkami LED (Mini LED).