UVNITŘ MAPY A SEZNAM VYSÍLAČŮ – Od dnešního dne zařazuje do svého multiplexu novou regionální stanici společnost RTI cz, s. r. o.

Stanice je zaměřena převážně na regionální informace ze Západních Čech a vstupem do digitálního rozhlasového vysílání podstatně rozšíří své pokrytí.

Spuštění vysílání je dnes, tedy 1. března 2021, plánováno na 10:00 hod. a začne na všech vysílačích multiplexu. Naladit Rádio Západ v DAB+ tak půjde po téměř celých Západních Čechách, v Praze, na dálnici D5 a na Českobudějovicku.

Součástí vysílání budou i multimediální data, jako textové a obrazové informace z regionu, které se postupně budou rozšiřovat o názvy skladeb, informace z regionu, počasí, dopravy nebo webové kamery Českého hydrometeorologického ústavu.

Rádio Západ je komerční rádio, které, podle Wikipedie, začalo vysílat 24. ledna 2020 na kmitočtech VKV dříve patřících rádiu Samson, které odešlo do DAB+.

Mapa pokrytí Rádia Západ pro VKV/FM.

Seznam VKV/FM vysílačů Rádia Západ

Plzeň a Domažlice 103 MHz, Karlovy Vary 105 MHz, Tachov a Železná Ruda 105,6 MHz

 

Mapa pokrytí Rádia Západ pro DAB+.

Seznam DAB+ vysílačů Rádia Západ

Plzeň (1kW, kanál 5B), Klatovy (1kW, kanál 5B), Třebouňský vrch (1kW, kanál 5B), Praha (1kW, kanál 5A), Beroun (1kW, kanál 5A), Příbram (0,3kW, kanál 5A), Karlovy Vary (0,5kW, kanál 5A), Jáchymov (1kW, kanál 9C), Javorník (1kW, kanál 7A), České Budějovice (1kW, kanál 7A)

Štítky