UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Jde o další příhraniční výběžek, kde dosud nebylo možné síť společnosti Digital Broadcasting naladit.

Televizní diváci na Broumovsku ve východních Čechách, kteří přijímají signál na klasickou nebo společnou anténu z pozemních vysílačů, mohou ode dneška nově naladit celoplošný multiplex 24 s tematickými kanály skupiny Nova, programy Joj family, Paramount Network, Šlágr TV a dalšími televizními stanicemi. Operátor této sítě, společnost Digital Broadcasting, spustil nový vysílač z lokality Broumov – Ruprechtice. Využívá kanál 45 a vysílá z tamní rozhledny Ruprechtický Špičák přímo na česko-polské hranici maximálním povoleným výkonem 1 kW. Po loni spuštěném vysílači na Černé hoře v Krkonoších jde o další významné zlepšení pokrytí multiplexu 24 v Královéhradeckém kraji a celých východních Čechách.

„Zahájením vysílání multiplexu 24 z další nové lokality Broumov – Ruprechtice pokračujeme v naplňování odkazu Radima Pařízka zlepšením pokrytí v Královéhradeckém kraji a celkového pokrytí celoplošné Vysílací sítě „24“ a budeme v tom pokračovat i nadále spouštěním dalších velmi zajímavých lokalit,“ uvedl Jakub Juhas, výkonný ředitel Digital Broadcasting.

Broumov je 78. lokalitou, z níž vysílá multiplex 24. Operátor sítě se v posledních měsících soustředil na dokrývání problematických oblastí, zejména pak v příhraničí. Postupně pokryl Frýdlantský výběžek, okolí Hanušovic na Šumpersku či Brumov – Bylnici poblíž česko-slovenské hranice. Pokrytí multiplexu 24 se zvýšilo na 92,6 procenta území a 97,3 procenta obyvatel České republiky.

Společně s celoplošnými programy se díky novým vysílačům a dokrývačům zlepšuje také dosah regionálních televizí, které vysílají v multiplexu 24. Konkrétně v případě Broumova se vylepšilo pokrytí Východočeské televize V1, která vysílá pro Královéhradecký a Pardubický kraj. Broumovský vysílač tvoří jednofrekvenční síť s vysílačem multiplexu 24 umístěným na rozhledně Černá hora.

Pokrytí vysílače Broumov – Ruprechtice (Zdroj: Digital Broadcasting)

Štítky