UVNITŘ NOVÉ PROGRAMOVÉ SCHÉMA – Končí sedmiměsíční „covidové“ vysílání, během něhož část vysílání připravovali moderátoři v domácích podmínkách a živé vysílání ze studia bylo omezené.

K pravidelnému živému vysílání ze studia se po sedmiměsíčním omezení spojeném s opatřeními proti šíření koronaviru vrátilo alternativní Radio 1. Ode dneška najíždí na běžný režim a startuje první dva týdny standardního programu. Během pandemie Radio 1 nabízelo „domácí divočinu“, tedy domácí sety a pořady svých DJů. S návratem do normálu přichází Radio 1 s několika novými pořady a klade větší důraz na dvoutýdenní periodicitu. Nové pořady vznikaly během „domácí divočiny“, jako například Šejkr od šéfredaktora časopisu Full Moon Michala Pařízka, který se v éteru objeví každý druhý pátek od 20 do 22 hodin.

Každý díl pořadu, který charakterizuje rozmanitá hudba a multikulturní kontext, vychází z Michalova blogu na fullmoonzine.cz. Z Mnichova, své aktuální pracovní destinace, posílá svůj nový pořad Jackpot o taneční hudbě Tomáš Novotný. Na programu bude každou druhou středu od 18 do 19 hodin. Zatímco Tomáš se do Prahy zatím nechystá, Michal svůj pořad už brzy představí naživo ze studia. Živě bude hrát i DJka BLN, která si během covidu nachystala pořad BLN Vinyl. Sobotní podvečerní dvouhodinovka, určena nejen vinylovým fajnšmekrům, bude jednou za 14 dní fungovat i jako warm-up před sobotním večerem.

V novém programovém schématu jsou i dva nové pořady, které vznikly u příležitosti 30. narozenin Radia 1. Každé pondělí se od 18 hodin vysílá pořad Třicetileté okénko, které přibližuje, jak Radio 1 vidí osobnosti československé kulturní a společenské scény. V sobotu od 19 hodin dostává prostor pořad Hledání ztraceného Radia 1. Ten nabízí to nejzajímavější a nejpodivnější z rozsáhlých archívů Radia 1, ať už jsou to upoutávky, zvláštnosti, jingly nebo obskurní díly oblíbených pořadů. Oba pořady poběží do konce letošního roku.

Radio 1 vysílá pozemní cestou analogově na frekvencích 91,9 MHz v Praze a okolí, 97,5 MHz v Plzni, 98,7 MHz v Liberci, 100,2 MHz v Českých Budějovicích, digitálně v pozemním multiplexu RTIcz v Praze, západních a jižních Čechách a prostřednictvím internetu i aplikace pro chytrá zařízení.

Štítky