UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – I po změně lokality bude multiplex 24 dostupný na kanálu 21. Po dobu tří měsíců jej diváci naladí jak ze Sokolího vrchu, tak ještě z Chlumu.

Přesun svého děčínského vysílače na novou lokalitu oznámil provozovatel celoplošného televizního multiplexu 24, společnost Digital Broadcasting. Ode dnešního rána nově vysílá ze Sokolího vrchu, který operátorovi zajistí lepší pokrytí Děčínska. Zároveň ještě po dobu tří měsíců zachová vysílání i z dosavadního vysílače Děčín – Chlum. Oba vysílače využívají kanál 21, ze Sokolího vrchu ale síť vysílá lepším výkonem téměř 4 kW, zatímco z Chlumu pouze 2,5 kW. „Zahájením vysílání multiplexu 24 z pro diváky příjmově příznivější lokality v Děčíně pokračujeme v naší strategii neustálého zlepšování pokrytí, jak v Ústeckém kraji, tak celkového pokrytí celoplošné Vysílací sítě 24 a budeme v tom pokračovat i nadále spouštěním dalších podobně zajímavých lokalit,“ uvedl výkonný ředitel Digital Broadcasting Jakub Juhas.

Celkové pokrytí multiplexu 24 touto změnou vzrostlo na 93,3 procenta území a 97,6 procenta obyvatel České republiky, což odpovídá 10 196 558 divákům. Multiplex 24 šíří celoplošné televizní programy Nova, Nova Action, Nova 2, Nova Gold, Paramount Network, Joj family, Relax, Rebel, CS Mystery, ABC TV, Galerie, Klenot TV, Sport 5, Šlágr TV a Televize přes anténu. Dále v něm lze naladit i Radio Čas, Radio Čas Rock a Radio Dálnice. Jako jediná celoplošná síť DVB-T2 v České republice umožňuje zároveň regionální vysílání v hlavním městě a v jednotlivých krajích.

Pokrytí multiplexu 24 z nového vysílače Děčín – Sokolí vrch na kanálu 21 (Zdroj: Digital Broadcasting)