Za srpen navštívilo Netflix v Polsku téměř 12 milionů uživatelů. Nejpopulárnější streamovací služba má třikrát až čtyřikrát více uživatelů než konkurence, včetně HBO GO.

Neotřesitelnou pozici lídra trhu mezi streamovacími službami v Polsku si drží Netflix. Podle neauditovaných dat Mediapanelu pro server Wirtualnemedia.pl jej v srpnu spustilo 11,9 milionu uživatelů a podíl Netflixu na celkovém trhu se streamovacími službami v Polsku dosahoval 35,95 procenta. Oproti červenci letošního roku si Netflix polepšil o více než milion uživatelů. Počet předplatitelů této služby se v Polsku odhaduje asi na jeden milion (pro srovnání: server Filmtoro.cz začátkem letošního roku odhadoval počet předplatitelů Netflixu v Česku na 250 až 300 tisíc, což je v přepočtu na počet obyvatel podobné číslo jako v Polsku).

HBO GO má v Polsku až pátou pozici mezi streamovacími službami. Během srpna zaznamenalo takřka 2,9 milionu uživatelů a podíl na trhu 8,7 procenta. Druhou až čtvrtou pozici obsadily lokální streamovací služby. Druhá nejpopulárnější je Wirtualna Polska (WP.pl) s 4,5 miliony uživateli za srpen a podílem 13,51 procenta. Následovala služba Player s 3,2 miliony uživateli a podílem 9,67 procenta a čtvrtá byla VOD služba cda.pl s 3,2 miliony uživateli a podílem 9,54 procenta. Data zahrnují jak využívání zmiňovaných služeb na desktopu, tak na mobilních zařízeních (přes internetový prohlížeč i aplikaci).