UVNITŘ FOTOGALERIE NOVINEK: S hodně velkým zpožděním zejména proti Samsungu, ale také Sony či LG, přichází rozšíření nabídky společnosti TP Vision prodávající pod značkou Philips. Uvedena byla v Amsterdamu na akci TP Vision Live 2021.

Televizorům Philips jsme se věnovali jak to jen šlo. Informací ale bylo poskrovnu, jakoby výrobce vůbec nechápal, že to, co dělá dlouhodobá jednička na trhu, tedy Samsung, by mohlo být dobré i pro něj. TP Vision se k tomu ale staví jinak a i když některé modely už prodává, na zápůjčky stále nejsou. A koupit si nějaký dražší televizor jen tak, je dnes daleko větší sázka do loterie než kdy dříve.

Předposlední informaci o kolekci Philips 2021 jsme zveřejnili koncem února, poslední pak, doplnění o řadu Performance Series, na počátku srpna. Nyní jsou tu další doplňující informace a zřejmě poslední letošní novinky, protože jak to tak vypadá, klasické říjnovo-listopadové kolekce se asi už nedočkáme.

Uvažujete o koupi letošního modelu televizoru Philips? Tady si můžete vybrat.

Televizory Philips 2021: shrnutí letošní nabídky s podrobnějšími informacemi

Philips TV 2021 a situace na domácím trhu

Pokud se tento týden podíváte na nabídku největšího obchodu, Alzy, při zatržení „2021“ a „nové“ vám nejspíše vyběhne to samé, co nám – 26 kousků v cenách od 9.990 Kč (Philips 32PFS6906) do 59.990 Kč (Philips 65PML9506). Většina už je ke koupi, nebo se tak alespoň tváří, některé modely, jako Philips 65OLED806 (59.990 Kč), Philips 65OLED706 (49.990 Kč) nebo zmiňovaný základní Philips 32PFS6906 jsou označeny jako „Na cestě“ s datumem na konci září. To se týká většiny neuvedených, tzv. jen zalistovaných modelů. Jen vysloveně pár z nich (např. Philips 65PUS7506, 21.990 Kč) by mělo dorazit ještě na přelomu srpna a září.

Jak sami vidíte, situace v prodeji televizorů Philips není letos nijak růžová, po pravdě je nejhorší co pamatujeme i když už minulý rok to nebyla žádná sláva! Ostatně v roce 2020 jsme vyzkoušeli vysloveně jen pár výrobků a je jasně vidět, že do zápůjček se TP Vision chce čím dál tím méně!

Partneři společnosti TP Vision, včetně B&W.

Co nás letos čeká částečně víme už od začátku roku

Jde o následující modelové řady, které byly oznámeny letos v zimě a které jsou nyní doplněny o nové „devítkové“ OLED ke kterým se dostaneme záhy a další, které TP Vision u nás oficiálně ani neoznamovalo:

  • Philips 8506 – základní, tzv. „Performance Series“, o níž jsme více psali zde.
  • Philips 9206 – obrazovka LCD (VA), 100 Hz.
  • Philips 9506 – LCD, ale s podsvícením typu Mini LED.
  • Philips 9636 – LCD, zvuk od Bowers & Wilkins. Podívejte se na test nejlepšího modelu s tímto ozvučením, který jsme zatím měli, Philips 55OLED903 (2018) a velmi slušného Philips 55OLED935 (2020).
  • Philips OLED806 – obrazovka OLED už i ve 196 cm. Díky novému obrazovému procesoru P5 AI může automaticky přepnout do režimu Filmmaker a lze si také nechat vylepšit obraz směrem k přirozenějšímu podání.
  • Philips OLED856 – obrazovka OLED, model se středovým stojanem.

K těmto modelům si připočítejte ještě na Alze zalistované, nebo už prodávané, ale blíže neoznamované přijímače (výběr)…

  • Philips 32PFS6906 (9.990 Kč, Full HD, konec září)
  • Philips 43PUS7506 (11.990 Kč)
  • Philips 50PUS7906 (15.990 Kč)
  • Philips 55OLED705 (22.990 Kč)

Co zaznělo na evropské tiskové konferenci

Nejprve pár stručných informací:

  • Prodej televizorů s obrazovkami OLED narostl, podle TP Vision, o 72 %, celkový meziroční nárůst prodejů televizorů a audia Philips činil 46 %.
  • TP Vision momentálně používá tři druhy obrazovek: LCD (podsvícení LED), LCD (podsvícení Mini LED) a OLED, která podsvícení nepotřebuje.
  • Rozšíří se spolupráce s B & W, jeho audio má jít do dalších TV.
  • Už uvedené, resp. oznámené Philips OLED806 a Philips OLED856, nově doplní Philips OLED936 a Philips OLED986. Výrobce je někdy nazývá, stejně jako dříve, Philips OLED+ 936 a Philips OLED+ 986, oficiálně ale takto u prodejců označeny nejsou.

Základem TV stále zůstává tzv. evropský designu s ocelí, tkaninou Kvadrat a kůží Muirhead z udržitelného chovu.

Reproduktorové osazení u Philips OLED936. Povšimněte si nahoru vyzařujících reproduktorů pro Dolby Atmos.

Dvě TV novinky: Philips OLED936 a Philips OLED986

Philips OLED936 bude ke koupi v úhlopříčkách 122 cm (48″), 140 cm (55″) a 165 cm (65″), Philips OLED986 bude pouze ve 165 cm. Vybaveny jsou novými panely OLED s udávaným nárůstem světelného výkonu 20 %. Použity jsou také obrazové procesory P5 Intelligent Dual Picture Engine, zaveden byl nový obrazový režim pro HDR, „Dolby Bright“. A když jsme u toho – obě řady umí zpracovat obsah v systémech HLG, HDR10, HDR10+ a Dolby Vision, všechny mají mít čtyřstranný Ambilight, HDMI 2.1 s VRR, Freesync Premium a G-Sync. Ceny začínají na 49.999 Kč.

Pátá generace procesoru P5 AI přidává, podle informací TP Vision, nový režim detekce filmu ke stávajícím pěti kategoriím AI, vylepšena má být i práce se senzorem světla, která má zajistit optimální kontrast úrovně okolního osvětlení. Ochrana proti vypálení OLED je nyní založena na detekci loga při sledování mřížky složené z 32.400 zón a postupném snižování intenzity místního světelného výkonu. To vše bez zásahu do ostatních částí obrazovky.

Philips OLED936 – audio systém typu 3.1.2., samostatná skříň z ABS vyztuženého skelnými vlákny. Vnitřní žebrové sekce pro zamezení nežádoucích rezonancí. Výkonnější magnet pro basový reproduktor, nové cívky pro čtyři měniče středních frekvencí a profilové kužely pro mírně přemístěné výškové reproduktory pro Atmos.

Philips OLED986 – nový zesilovač se speciální trubkou pro odvod tepla. Tři středobasové kuželové měniče o průměru 100 mm s frekvenčními výhybkami. Oddělený výškový reproduktor, uvnitř systému tři nezávisle izolované ozvučnice, přičemž levá a pravá mají rovněž oddělené ozvučnicové výškové reproduktory, umístěné na vzdálenějších koncích. Nový systém má stavět dialogy do středu obrazovky a nabídnout lepší vyplnění okolního prostoru. Navíc je tu možnost (platí i pro OLED936) připojení aktivního externího subwooferu.

Oba modely mohou být umístěny jak na stojany (klidně i podlahové), tak na stěnu.

Co dodat?

Tato akce byla o něčem zcela jiném než ty dřívější, letošní. Byla lépe připravená, daleko konkrétnější (tak jak to má být) a konečně jsme se dozvěděli o čem to je a na co se těšit a také proč. Až na to, že skoro v září se zdá být už pozdě a nepříjemné bylo i to, že TP Vision tiskovku vysloveně utnulo po několika dotazech asi hodinu po jejím zahájení.

Skutečně vtipné!

ČTĚTE TAKÉ:

Dříve měl Philips, potažmo TP Vision, jarní a podzimní uvedení novinek a krásně to šlapalo. Nyní ale v podstatě s modely 2021 nastupuje až na podzimní, potažmo vánoční trh a je otázkou, kolik toho před nákupem zjistíte, protože zápůjčky na recenze jsou stále nejasné. Další věcí je, že trvá chaos v označení televizorů OLED u nichž TP Vision jednou mluví jako o OLED+ a podruhé, v produktovém označení, jako o OLED. Proč tomu tak je netušíme a náš dotaz na toto téma a matení kupujícího, zodpovězen nebyl stejně, jako dotaz na situaci kolem „Philips a Google TV”. Hledat v tom záměr by bylo asi poněkud paranoidní, ale v prezentacích jsme o operačním systému Android TV, resp. jeho verzi, potažmo o nadstavbě Google TV, nezaslechli zhola nic. Nezbývá tedy než opět čekat.