Televizor s vestavěnou zvukovou lištou typu 3.1.2 a technologií prostorového zvuku Dolby Atmos nabízí především přepracované plošné podsvícení obrazovky LCD.

Přijímač za 99.000 Kč má úhlopříčku 191 cm (75″), rozlišení Ultra HD (4K) a obrazovku označovanou ve firemní mluvě jako ULED. Tu, podle údajů výrobce, podsvěcuje více než 10.000 miniaturních LED rozdělených do 1280 samostatně stmívatelných zón.

„Využívá mimo jiné i senzor okolního světla, aby posunula zážitek ze sledování ještě nad rámec standardního HDR obsahu. Výsledkem je dokonale přirozený obraz upravený podle aktuálních světelných podmínek, navíc s rozšířenou reprodukci detailů v tmavých i světlých částech obrazu současně a také s větší dynamikou. Nová Mini LED s jasem přes 3000 nitů nabídne brilantní obraz nejen večer nebo při zatažených závěsech, ale i při denním světle. Navíc se širokým pozorovacím úhlem a bez odlesků,“ říká Matej Hušták, produktový manažer značky Hisense a dodává: „V porovnání s tradičními LED TV nabízí tato novinka hlubší černou, dokonalejší kontrast a velmi jemně vykreslené detaily, protože jsou stmívatelné oblasti o hodně menší.“

Nechybí HDR technologie Dolby Vision IQ optimalizující obraz podle úrovně okolního světla, samozřejmostí je také filmařský a herní režim. Televizor navíc pro zobrazení snímků používá 120Hz s vkládáním dalšího mezisnímku (MEMC) a obsluhuje ho firemní linuxový systém Vidaa U ve verzi 5.0. Ten doplňuje několik lokálních aplikací, jako Lepší.TV s HBO OD, SledovaniTV či Voyo.