Nový program Primy zaměřený na reality show obsadil programovou pozici Test-2 původně určenou pro jeden z časově posunutých programů Prima Max +1 nebo Prima Krimi +1.

Desátý program televizní skupiny FTV Prima, na reality show zaměřený kanál Prima Show, začal testovat pozici v celoplošném multiplexu 22 provozovaném Českými Radiokomunikacemi (CRA). Prostřednictvím svého účtu na Twitteru o tom informoval Marcel Procházka, ředitel sekce regulace a právní CRA. „Novou TV stanici Prima SHOW jsme zařadili do vysílání celoplošné DVB-T2 sítě 22, a to na původní pozici „Test-2“. Není tak potřeba novou stanici ladit. Nyní se vysílá promo smyčka, ostrý start bude 25.10. Součástí lineárního vysílání Prima SHOW je i HbbTV – červené tlačítko,“ uvedl Procházka. Stejnou síť využívá i všech dosavadních devět programů FTV Prima.

Prima Show se má zaměřit primárně na mladší ženy ve věku 15 až 45 let a nabídne především zahraniční reality show. Půjde i formátů, které v lokální verzi nabízí konkurence, například odvysílá americkou verzi reality show Výměna manželek, která patří k nejžádanějším pořadům na televizi Nova. V programovém schématu ale nebude chybět ani Primou úspěšně vysílaný formát Farmář hledá ženu. Prima Show je již druhý tematický kanál, který FTV Prima spustila v letošním roce. Před letními prázdninami uvedla archivní kanál Prima Star. Novou stanicí chce skupina oslovit minimálně jedno procento publika staršího 15 let.

Původně FTV Prima připravovala pro pozice „Test-1“ a „Test-2“ v celoplošném multiplexu 22 časově posunuté verze programů Prima Max +1 a Prima Krimi +1, které již získaly licence od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Jak ale uvedl Lukáš Kubát, Business Development Director FTV Prima, na zářijové konferenci DIGIMEDIA 2021, skupina zřejmě licence těchto programů nechá propadnout a nezprovozní je. Prima už má jeden časově posunutý program Prima +1, který rovněž vysílá v multiplexu 22.

Štítky