Největší tuzemský poskytovatel placené satelitní televize připouští, že v souvislosti s přechodem pozemního televizního vysílání ze standardu DVB-T na standard DVB-T2 jednal v rozporu s dobrými mravy soutěže.

Omluvu za nekalé soutěžní jednání, kterého se měl dopustit během přechodu z pozemního digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T na nový standard DVB-T2, zveřejnil na svém webu provozovatel největší tuzemské satelitní služby Skylink, společnost M7 Group. Uznává v ní, že během druhé televizní digitalizace jednal v rozporu s dobrými mravy a tím se dopustil nekalé soutěže. Skylink během přechodu na DVB-T2 natáčel a zveřejňoval videa „DVB-T2 zprávy“ s moderátorskými skeči, které měly poškodit DVB-T2 v očích diváků. Tato videa jsou na webu Skylinku dostupná dodnes.

Skylink umístil hned v záhlaví hlavní strany svého webu prohlášení: „Provozovatel satelitního televizního vysílání Skylink, společnost M7 Group S.A., v souvislosti s přechodem pozemního televizního vysílání ze standardu DVB-T na standard DVB-T2 jednal v rozporu s dobrými mravy soutěže. Tím se dopustil nekalé soutěže. Za toto své jednání se Skylink omlouvá zákazníkům, smluvním partnerům i společnosti České Radiokomunikace a.s. jako poskytovateli služby pozemního televizního vysílání.“

Štítky