Výstava skončila v sobotu a zbývá zpracovat ještě několik později zaslaných tiskových zpráv. V tomto případě jde o dalšího velkého korejského výrobce spotřební elektroniky.

K běžným televizorům se dostaneme záhy, nyní se podívejme na zajímavou novinku jménem StanbyME, nebo také LG 27Art10. Jde o bezdrátovou televizní obrazovkou s vestavěným akumulátorem, která má být připevněna k pohyblivému stojanu s pěti skrytými kolečky (foto níže). Na jedno nabití dovoluje sledovat televizi až tři hodiny, úhlopříčka je 27″ (66 cm). S výhodou můžete obrazovku otáčet, naklánět a také výškově regulovat jak při její orientaci na šířku, tak na výšku.

Veletrh CES 2022 v sobotu skončil. Podívejte se na televizní novinky na jednom místě

Obsah se na LG 27Art10 dopravuje streamováním (a zrcadlením obrazovky z mobilu), kompatibilní má být, citujeme…, „s nejnovějšími smartphony se systémy Android a iOS a technologií NFC“. K „televizoru“ (je bez tunerů) lze také připojit notebook nebo jiný počítač běžným kabelovým propojením nebo tzv. bezdrátem.

LG StanbyMe – televizor bez tunerů, ale na kolečkách.

Certifikáty a upravené procesory

Vedle uvedeného tu máme nové uživatelské prostředí a platforma webOS zavádí osobní profily, přičemž přihlášení může proběhnout buď z webového prohlížeče v televizoru, nebo z telefonu s funkcí NFC. Novinkou je i věc zvaná Always Ready. Jestliže není televizor používán, promění se – podle LG – „v multimediální displej“ pro vystavování uměleckých děl, sledování času nebo přehrávání hudby. Funkce se aktivuje stiskem tlačítka na dálkovém ovladači.

  • Vylepšen má být také systém umělé inteligence ThinQ, který mj. nyní podporuje technologii Matter, což je standard pro bezpečnější chytrou domácnost.
  • Všechny LG OLED 2022 také mají splňovat požadavek na nízkou hladinu vyzařovaného modrého světla, který stanovila americká agentura pro zdravotní standardy Eyesafe.
  • Nový procesor α9 Gen 5 rozšiřuje možnosti LG AI Sound Pro a díky vestavěným reproduktorům má dovolit vytváření virtuálního prostorového zvuku ve formátu 7.1.2.

Nový LG G2 s obrazovkou OLED a úhlopříčkou plných 97 palců, tedy 246 cm.

A co bylo představeno v klasických televizorech?

  • Řada LG C2 (OLED) přichází se šesti rozměry obrazovek od 42″ (107 cm) až do 83″ (218 cm). Má mít tenčí rámečky, což je u OLED tak nějak zvláštní.
  • Řada LG G2 (OLED) – nový model s 83″, tedy s 211 cm, doplňuje stávajících 140 cm (55″), 165 cm (65″) a 196 cm (77″). Přepracované panely OLED a nové zavěšení na zeď. Ve výbavě řady G2 a u vybraných televizorů řady C2 najdete technologii OLED evo, která má přinést vyšší jas a výraznější detaily.
  • LG QNED Mini LED (LCD QLED) – ohlášena byla certifikace zaměřená na konzistentnost barev při různých úhlech pohledu. Konkrétní řady zatím zveřejněny nebyly.

Vedle toho LG ohlásilo několik nových aplikací, jako 1M HomeDance, LG Fitness a Independa (péče o rodinné příslušníky na dálku).

Další novinky ze spotřební elektroniky najdete na digirevue.cz.

Štítky