I když je kvalita digitálního rozhlasového vysílání různá, možná přemýšlíte o doplnění vašeho domácího audio systému, třeba nějaké věže nebo minisystému, o příjem DAB/DAB+ a také o Bluetooth. Ostatně proč se zbavovat věcí, které jsou dobré a fungují? Dnes je stejná kvalita mnohem dražší…

Doplňkové příslušenství, které je bez reproduktoru a využívá napojené zařízení je v podstatě dvojího typu. Dá se tak jednoduše rozdělit na věcičky pouze s analogovým výstupem a věcičky mající i výstup digitální, což vidíte hned na úvodním obrázku TechniSat DigitRadio 10 IR (test v přípravě). Tohle je základní rozlišení a pro vás zásadní otázka co zvolit.

Analogový adaptér Imperial Dabman i400 pro rozšíření vašeho systému o DAB toho umí dost a dost. Je levný, ovšem nemá digitální audio výstup.

Pokud si vystačíte s analogovým výstupem, máme tu…

Hama DT60 (1799 Kč) má na výstupu dvojici konektorů typu cinch (stereo) a na vstupu stereo jack. Vedle tuneru VKV a digitálního DAB nabízí i Bluetooth pro streamování muziky z vašeho mobilu. Napájení obstará externí síťový adaptér, který dostanete v ceně, rozměry jsou 180 x 74 x 113 mm.

Imperial Dabman i400 (4000 Kč) – vedle analogového stereo výstupu je tu opět Bluetooth a navíc ethernetový konektor RJ-45, takže přijímač může streamovat muziku z vaší domácí počítačové sítě (LAN) a přehrávat internetové stanice. Rozměry jsou 150 x 140 x 81 mm.

 

TechniSat DigitRadio 10 IR už s optikou…

Pokud chcete něco i s digitálním vstupem…

Hama DIT1000MBT (3900 Kč) – má kompletní rozhraní, včetně digitálního optického audio výstupu, RJ-45 (LAN), Bluetooth a Wi-Fi 4 na 2,4 GHz. A dovoluje napojit i klasickou anténu. Rozměry adaptéru jsou 142 x 54 x 91 mm.

TechniSat DigitRadio 10 IR (3199 Kč): právě ho testujeme, kratší článek na digirevue už vyšel, podrobnější test pro Televizní web zanedlouho. Tou nejdůležitější zprávou je zabudování optického digitálního audio výstupu, nechybí ani klasický anténní konektor, Bluetooth s několika profily a Wi-Fi 4 pracující i na 5 GHz. Získáte tak i internetové stanice, streamování z média na vaší LAN však možné není. Rozměry jsou 130 x 97 x 49 mm.

Štítky