Novou dohodu o rozšíření obsahu distribuovaného prostřednictvím placených kanálů HBO a streamovací služby HBO Max uzavřel provozovatel těchto služeb, společnost WarnerMedia, s americkým filmovým studiem Sony Pictures Television.

Kanály HBO a HBO Max tak budou moci i v České republice exkluzivně uvádět připravované filmy společnosti Sony Pictures Entertainment. Půjde například o snímky Venom 2: Carnage přichází, Krotitelé duchů: Odkaz, Uncharted, Morbius a Spider-Man: Bez domova, jenž do kin dorazil v prosinci loňského roku a zaznamenal třetí nejúspěšnější otevírací víkend ve filmové historii.

Mezi tituly, které se objeví v tuzemské nabídce HBO, nebudou chybět ani kritikou uznávané snímky, jako jsou Šťastné a veselé, Galerie zlomených srdcí, Monster Hunter a Otec a také nespočet titulů z nejoblíbenějších sérií z dílny Sony Pictures Entertainment. Mezi ně patří filmy Hotel Transylvánie, dále snímky Králíček Petr a Králíček Petr bere do zaječích, Spider-Man: Homecoming, Spider-Man: Paralelní světy, Amazing Spider-Man a Amazing Spider-Man 2 a Jumanji: Vítejte v džungli!. Dohoda se týká kromě České republiky také Slovenska, Polska, Maďarska, Rumunska, Bulharska, Moldavska, Slovinska, Chorvatska, Srbska, Černé Hory, Bosny a Hercegoviny a Severní Makedonie.

HBO Max v Česku odstartuje 8. března

„V době, kdy se naše odvětví zotavuje z pandemie, je úžasné, že můžeme upevnit vztahy s našimi partnery ve společnost WarnerMedia prostřednictvím této dohody o rozšíření distribuce ve střední Evropě. Je to skvělý způsob, jak představit širokou škálu filmů a seriálů z dílny Sony Pictures Television, včetně těch největších a nejočekávanějších novinek v naší nabídce,“ komentovat uzavření nového kontraktu Mark Young, EVP pro sítě a distribuci společnosti Sony Pictures Television EMEA.

„Naším cílem je všem našim předplatitelům poskytovat na našich kanálech HBO a streamovací platformě HBO Max skvělou zábavu. Rozšířené partnerství se společností Sony Pictures Television nám umožňuje jim nabízet mnohem více báječných titulů jako součást bohaté, rozmanité a atraktivní nabídky,“ dodal Hannes Heyelmann, EVP pro programovou tvorbu společnosti WarnerMedia EMEA. Streamovací služba HBO Max vstoupí na český trh 8. března, kdy nahradí dosavadní službu HBO GO.

Jak se bude HBO Max lišit od HBO GO? Co čeká uživatele videotéky HBO?