Dvojice chytrých televizorů označených jako Tesla Smart UHD TV 43 a Tesla Smart UHD TV 55 se má lišit pouze velikostí úhlopříčky.

Jde o LCD modely s rozlišením Ultra HD (4K), plošným podsvícením, tedy typu Direct LED, a přehráváním obsahu s HDR10. Výrobce rovněž hovoří o „nadstandardním počtu vstupních a výstupních konektorů pro propojení se systémy domácího kina a dalšími audiovizuálními zařízeními.“

Zabudovány jsou obvyklé tunery DVB-T/C/S, DVB-T2/S2, důležitá je zpráva o tom, že Wi-Fi je typu 5 a tudíž automaticky pracuje i na 5 GHz. K dispozici je dále Bluetooth, trojice HDMI, dvojice USB a například i digitální optický audio výstup. Mezi jmenovanými kompatibilními aplikacemi v zaslané tiskové zprávě byly zmíněny služby Amazon Prime Video, Netflix a Voyo, v televizorech má už také být předinstalován software Smart Home komunikující s aplikací Tesla Smart pro telefony.

Podle zaslané tiskové zprávy, mají televizory „Tesla Smart TV nabídnout klasické i chytré funkce… za sympatickou cenu“. Nicméně Tesla Smart UHD TV 43″ přijde na 10.490 Kč (nejlevnější model 2021 se prodává za asi 8000 Kč), Tesla Smart UHD TV 55″ pak stojí 13.990 Kč, přičemž nejlevnější model 2021, který jsme našli na Alza.cz stál 10.490 Kč.