Značka Strong vedle základní multimediální řady nyní označované jako Leap prodává sesterské modely i pod u nás dobře známým jménem Thomson. Jeden takový přehrávač tu máme a nabídne nejen nezvyklou barvu, ale i nezvyklou aplikaci.

S Android TV 10 tu máme MMC schopné využít nejen jinde obvyklých aplikací, jako HBO GO, Lepší.TV, Telly, Voyo a dnes konec konců i Skylink Live TV, ale kupodivu také O2 TV (CZ/SK), které zvládá i sesterský model Strong Leap. Na tohle jen tak nenarazíte.

Set-top box Thomson THT709 pro DVB-T2 se hodí nejen do stísněných prostor

Thomson THA100 pracuje s rozlišením až Ultra HD (4K), přehrává i obsah s vysokým dynamickým rozsahem HDR10 a HLG a vestavěnu má Wi-Fi 5 fungující i na 5 GHz, což je pro řadu potenciálních zájemců hodně důležité. Jak vidíte ze snímků, dálkový ovladač je jinak koncipovaný a pracuje přes Bluetooth 4.2. Přehrávač pohání čtyřjádrový procesor Cortex-A53 na 1,8 GHz, který doplňuje grafická jednotka Mali-G31. Zabudováno je 2 GB RAM a 8 GB na interním flash disku, který můžete přes mechaniku paměťové karty MicroSD dále rozšířit. Rozhraní doplňují HDMI a USB 3.0/2.0.

Rozměry multimediálního přehrávače (MMC) jsou 110 x 22 x 110 mm (švh), hmotnost 170 gramů. Provozní spotřeba je udávána na 7 W, spotřeba v pohotovostním režimu na asi 1,5 W.