Nová vlajková loď stolního segmentu značky disponuje stereo audio systémem o hodně vysokém výkonu, nabízí i samostatný basový kanál a bezdrátové dobíjení typicky mobilu.

Původně se uvažovalo tom, že doplní sortiment značky v Česku a na Slovensku už příští měsíc. Nyní to však není jasné a je docela dobře možné, že Technisat DigitRadio 650 (630 €, kolem 17.000 Kč) na našem trhu vůbec neuvidíme, nebo ho uvidíme třeba až na podzim. To dnes ale tak velký problém není a přijímač zajímavost nepostrádá!

K TÉMATU: Stolní rádia Technisatu na nejbližší měsíce? Vysoké výkony zesilovačů…

Detail displeje a ovládání.

Zesilovač dává výkon 2x 20 wattů (RMS) plus 30 W (RMS) pro zabudovaný subwoofer a jak vidíte, audio je typu 2.1. Vedle mechaniky CD a trojice tunerů, tedy VKV, DAB a internetových stanic (vždy po 20 paměťových pozicích), tu najdete přehrávání z média na rozhraní USB i z domácí ethernetové sítě (LAN), Nechybí ani obvyklé streamování přes Bluetooth 5.0 (profily AVRCP, A2DP), audio vstup a aplikace pro příjem Amazon Music a Spotify. Vše korunuje bezdrátové nabíjení mobilu (či jiného kompatibilního zařízení) prostřednictvím standardu Qi (co to je), což je vidět i na snímcích. Výrobce v tomto případě hovoří o 10wattech.

Jak vidíte, rádio vypadá velmi dobře, zaráží však absence klasického anténního konektoru, který nebyl ani v popisu na stránkách u výrobce a není ani vidět na snímcích. Nicméně v ceně dostanete tzv. nástroj na konektor typu F, takže je možné (pravděpodobné), že teleskopická anténa je vyjímatelná a ta klasická následně připojitelná přes adaptér.

Jinak je zabudován rozměrný barevný displej LCD (IPS) s úhlopříčkou 8,9 cm (3,5″) a rozlišením 320 x 480 bodů. Rozměry přijímače jsou 500 x 230 x 180 mm, hmotnost nebyla udána. Technisat DigitRadio 650 kupodivu napájí externí zdroj, v prodeji má být ve čtyřech barevných kombinacích a vidíte je v obsáhlé fotogalerii.