Zcela nové sportovní studio, z něhož v premiéře tuto sobotu 28. května nabídne přenos finále fotbalové Ligy mistrů UEFA mezi Liverpoolem a Realem Madrid, představila dnes dopoledne novinářům televize Nova.

Studio sídlí v samostatné administrativní budově Novy mimo hlavní sídlo televize, ale ve stejném areálu Filmových ateliérů Barrandov v Praze. Záměr vybudovat nové studio výhradně pro sportovní přenosy začala Nova řešit loni na podzim poté, co se jí podařilo získat významný balík sportovních práv a spustila další dva sportovní kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4. Na prvním z nich v sobotu odvysílá právě finále Ligy mistrů.

LED panely pro studio dodal Samsung

„Sportovní studio nám umožní tvořit ještě lepší doprovodný program k našim prestižním soutěžím – už rok vysíláme nejen Ligu mistrů UEFA, ale i La Ligu, Serii A a Bundesligu. Naší stálicí je i francouzská Ligue 1 s Messim a Neymarem. Stále se snažíme servis pro fanoušky posouvat směrem dopředu a nové studio je významným krokem na této cestě,“ uvedl šéf sportu TV Nova Dušan Mendel. Studio o ploše 300 metrů čtverečních využívá LED stěny od společnosti Samsung, které televize využívá i ve svém novém zpravodajském studiu v hlavní budově, jež představila loni na podzim.

„Jedním ze strategických cílů naší společnosti je přinášet kvalitní obsah a být lídrem v inovacích a technologiích na televizním trhu. Nové sportovní studio je největší sportovní studio v České republice a je přizpůsobené tak, abychom v budoucnu mohli naplno využívat možnosti technologického rozvoje,“ přiblížil technický ředitel TV Nova Josef Uher. „Zaměřili jsme se na kombinaci propracovaného designu s nejmodernějšími technologiemi a věříme, že tak přineseme divákům skvělý zážitek při sledování důležitých sportovních událostí.“

Vladimír Šmicr jako expert během finále Ligy mistrů

Finále Ligy mistrů budou reportéři Nova Sport pokrývat i přímo v centru dění. Michal Jinoch s Vojtěchem Tichavou zasednou na komentátorské stanoviště na stadionu v Paříži, pozici reportéra zastane Štěpán Sokol, moderátorem z nového pražského studia bude Milan Štěrba. Exkluzivními hosty zápasového studia budou Daniel Kolář a Martin Jiránek. Kromě samotného přímého přenosu letošního finále bude v sobotu věnován Lize mistrů UEFA na Nova Sport 3 celodenní program.

Už v 8:40 budou moci fanoušci sledovat sestřih nejlepších okamžiků ročníku 2021/22. Krátce po poledni je na programu pořad Karim Benzema vs. Mohamed Salah, tedy srovnání hlavních hvězd obou finalistů. Fotbalovým fanouškům nabídne Nova Sport 3 také cesty obou týmů do finále, nejprve v 16:10 cestu Liverpoolu, v 18:50 i neuvěřitelně napínavou a emotivní pouť Realu Madrid. V 19:45 přijde na řadu exkluzivní rozhovor s vítězem ročníku 2004/05 Vladimírem Šmicrem, na který naváže ve 20:00 hlavní program z nového sportovního studia, v němž Šmicr zůstane jako expert.

Televizníweb.cz zítra přinese podrobnější článek o novém sportovním studiu Novy.

Štítky