Kdeže loňské sněhy jsou a kdeže kvalitní (podle našeho zkoušení určitě) loňské ovládací prostředí v televizorech Samsung je. Nyní vypadá zcela jinak a na to, jaké bude v praxi si musíme počkat dokud nedorazí první výrobky na testy.

Společnost oznámila, že u svých „chytrých“ televizorů, což jsou dnes v podstatě všechny nabízené, změnila tzv. domovskou nabídku (Home UI), kterou najdete na tlačítku domečku (Home). První snímky nabízíme ve fotogalerii a jak je vidět, styl a princip ovládání je jiný, zejména je tu navíc vertikální nabídka. Podle neoficiálních informací šlo Samsungu především o vyšší míru připodobnění tomu, co dnes používá spousta uživatelů u velkých světových on-line videoték (VoD).

Uvažujete o koupi letošního modelu televizoru Samsung? Tady si můžete vybrat.

Nové TV Samsung 2022 jsou tu Známe modely i jejich ceny

Vedle toho výrobce upozorňuje na nové funkce. Je tak prý možné… „Aplikace, hry a Ambiente mode prozkoumávat najednou na jedné obrazovce. Rychlejší přístup mají diváci ke SmartThings, tedy ovládání dalších chytrých zařízení od Samsungu prostřednictvím televizní obrazovky…“

Změnit se má loni už podle našeho názoru dotažená funkce Multi View, která má nyní, jak se zdá, více podobrazovek do kterých si můžete pouštět různý videoobsah a snad i navrhovat jejich vlastní rozložení. Vedle toho tu má být i vylepšený herní režim s frekvencí 144 Hz v rozlišení Ultra HD (4K) a optimalizovaná kvalita obrazu, která se má přizpůsobit žánru hry. Přepracován byl rovněž tzv. Game Bar (lišta pro hry), nyní ve verzi 2.0, který má mít mimo jiné jednodušší ovládání.

Jak vidíte, snímků nebylo uvolněno mnoho. Jakmile dorazí některý televizorů nové kolekce na test, připravíme novou fotogalerii.