Tvůrci jedné z nejpopulárnějších motoristických revue současnosti Grand Tour zkoumají střední Evropu. Začali v Polsku, odtud přejeli na Slovensko a vše zakončí v České republice. Oficiální zprávy o natáčení zatím nemáme, ale profily na sociálních sítích naznačují, že se diváci mají na co těšit.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May tvoří populární trojici, která navštěvuje zajímavá místa po celém světě a hledá zde zajímavé automobily či jiné dopravní prostředky a provádí s nimi zajímavé a zábavné kousky. Nyní prožívají svá dobrodružství na Slovensku a navštíví také Českou republiku.

Na Slovensku se podle dostupných informací trojice proháněla několika exotickými vozy včetně Chevroletu SSR nebo japonského kabrioletu Mitsuoka Le-Seyde. Hlavní automobilová hvězda je ale jiná – Škoda 1100 OHC. Jedná se o sportovní speciál – kabriolet, vyvinutý na konci padesátých let. V současnosti jsou na světě dvě funkční verze tohoto krásného kousku – ten použitý v seriálu má ve správě mladoboleslavské muzeum škodovek. Krátké video na Instagramu ukazuje, že si Clarkson jízdu v unikátním automobilu po letišti v Piešťanech skutečně užíval.

Přesný plán pro Českou republiku neznáme a pravděpodobně se jej dočkáme až v souvislosti s uvedením nové série, respektive jejího traileru. K tomu by mohlo dojít na podzim.

Tým kolem Clarksona patří mezi největší hvězdy současné televizní zábavy. Do povědomí mezinárodního publika vstoupili díky oblíbené show Top Gear z dílny BBC. V současnosti natáčí své pořady pod hlavičkou Amazone Prime. Právě tam by měla mít premiéru i polsko-slovensko-česká cesta Grand Tour.

https://www.instagram.com/p/CfRRZKLMmn5/?utm_source=ig_web_copy_link