Jeden z největších čínských výrobců TV jednak ohlásil kompatibilitu s aplikací Disney+ a jednak představil novou řadu přijímačů, které mají být „oficiálním televizorem pro blížící se Mistrovství světa ve fotbale“.

Řada U7HQ se bude prodávat ve dvou úhlopříčkách: jako Hisense 55U7HQ (140 cm, 55″, 20.990 Kč) a Hisense 65U7HQ (165 cm, 65″, 26.990 Kč). Oba televizory mají rozlišení Ultra HD (4K), LCD obrazovku typu ULED (QLED), tedy s anorganickými tekutými krystaly, a plošné podsvícení s lokálním tlumením (zhášením) v rámci 32zón. Je tu i široký barevný gamut (WCG) a obnovovací frekvence až 120Hz (není jasné, zda je pouze pro hry, nebo i běžné video. Zajímavá je kompatibilita s obsahem v HDR, který má být přehráván jak v podobě HLG a HDR10, tak v HDR10+ a Dolby Vision.

Hisense 65U8GQ hodně potěšil I v náročném vánočním provozu

Řada U7HQ patří ke střední třídě, výkon audio systému nebyl oznámen a víme pouze to, že je tu kompatibilita s DTS Virtual: X a Dolby Atmos (TV na oficiální stránce produktu ještě neměly zveřejněny kompletní parametry). Zabudována jsou rozhraní HDMI 2.1 a 2.0 (celkem 4x), USB 3.0, USB 2.0, digitální optický audio výstup a podporována je také technologie AMD FreeSync Premium. Televizory obsluhuje operační systém Vidaa 6.0 mající k dispozici i některé lokální aplikace.

Oba přijímače patří do energetické třídy G (nový štítek EU) se spotřebou 111 kWh/1.000 hod. provozu. Další údaje, jako rozměry apod. nebyly v době psaní aktuality k dispozici.

Zaujal vás televizor HISENSE 65U7HQ? Můžete ho hned koupit na Alza.cz.