Fotbal, to jsou kromě sportu i peníze. A ty generují především fanoušci. Jak vypadá opravdu vysoký standard péče o fanoušky brzy ukáže placený satelitní a IPTV kanál Canal+ Sport. Čeští a slovenští fanoušci nejvyšší anglické soutěže Premier Legague se mají od srpna opravdu na co těšit.

Premier League patří mezi nejprestižnější fotbalové ligy světa a dle názorů řady odborníků je vůbec nejlepší. Až doposud měl práva na přenosy z ní kanál Premier Sport, který vysílal přenosy z vybraných zápasů. Televizní práva v rámci České a Slovenské republiky nyní mění majitele a spolu s ním se poměrně radikálně zvýší kvalita a množství obsahu. Premier League totiž získal provozovatel satelitních služeb Skylink a freeSAT.

Mezi komentátory nechybí Jaromír Bosák

Vedení kanálu Canal+ Sport slibuje v ČR dosud nebývalou kvalitu ve všech úrovních. V Praze má kanál k dispozici rozlehlé studio vybavené velkoplošnou obrazovkou, nejmodernější verzí elektronické tužky na světě Piero a šesti komentátorskými kabinami, díky kterým bude možné pokrýt maximální počet souběžně hraných utkání. Na obrazovkách nového kanálu tak bude k vidění všech 380 zápasů, které jedna sezóna Premier League nabízí.

Kromě samotných televizních přenosů bude k dispozici i bohatý doprovodný program, o něž se stará tým špičkových moderátorů a fotbalových expertů. Každé pondělí se mohou diváci těšit na Premier Club – talkshow, kterou uvádí Jaromír Bosák a Matúš Lukáč. Bude se jednat o hlavní publicistický formát stanice, kde si budou moderátoři spolu s hosty budou vyměňovat názory a a postřehy ohledně dosavadního dění.

Sledovat ho bude možné nejen přes satelit, ale i na internetu

Těžištěm vysílání budou pořady Match time, tedy defacto předzápasová studia. V nich se Jaromír Bosák, Marek Skáčik a Martin Minha věnují konkrétním zápasům. Pozornost budou věnovat veškerému dění, přičemž jeden ze zápasů bude každý den označený jako zápas dne a právě jemu se budou věnovat do větší hloubky. Canal+ Sport spolupracuje oficiálně s Premier League, takže část obsahu bude přebírat přímo z jejích zdrojů, těšit se také můžeme na exkluzivní rozhovory českých redaktorů s hvězdami ligy. V novinářském týmu nechybí kromě výše jmenovaných ani Karel Tvaroh, Karel Häring, Jiří Hošek nebo bývalí i současní fotbalisté Roman Bednář, Marek Matějovský a přímo v Anglii pak bude působit Daniel Pudil.

Nový program bude k dispozici jako samostatná internetová služba za 185 Kč nebo v rámci nabídky Skylinku a freeSATu. V rámci satelitního vysílání bude k dispozici hlavní zápas a všechny pořady v aplikacích chytrých televizí, tabletů, telefonů a dalších zařízení si potom bude moci divák vybrat mezi všemi souběžně hranými zápasy, každý z nich s českým komentářem.

Po technické i personální stránce působí nový projekt (minimálně na české poměry) opravdu velkolepě a nám nezbývá než přát tvůrcům hodně štěstí a především diváckou přízeň.