Když v únoru oznámila společnost WarnerMedia akvizici Discovery+, objevila se otázka, jestli a případně kdy se obě služby spojí a předplatitelé HBO Max budou mít k dispozici i obsah z Discovery+. Nyní díky vyhlášení aktuálních výsledků hospodaření společnosti Warner známe na obě tyto otázky odpověď.

Dobrou zprávou je, že k tomu dojde už za necelý rok – termín byl vyhlášen na léto 2023. Vzhledem k celosvětovému rozsahu trhu bude nový obsah zaváděn postupně a jako první se jej dočkají předplatitelé v USA. Do konce roku 2023 potom státy Latinské Ameriky a v roce 2024 potom Evropa a zbylé světové trhy.

Zástupci vedení WarnerMedia na konferenci oznámili, že jejich službám (výsledky oznámili společně) se daří růst. Dohromady evidují Discovery + a HBO Max 92,1 milionů uživatelů, což je v rámci jednoho čtvrtletí nárůst o 1,7 milionu. Uvedli také, že cílem společnosti je získat do roku 2025 až 130 milionů fanoušků po celém světě.

Na konferenci jsem se nedozvěděli, zda bude mít nová služba nové jméno, nebo bude sjednocená (pravděpodobně pod hlavičkou HBO Max). Také nepadla zmínka o tom, zda bude mít rozšíření nabídky vliv na cenu předplatného nebo zůstane současná cenovka. Možné je také zavedení několika cenových stupňů předplatného, včetně bezplatné služby, kdy bude obsah přerušovaný reklamou.