Odpolední dvouhodinovou výluku rozhlasového vysílání na hlavním jihomoravském vysílači Kojál naplánovaly České Radiokomunikace.

Úderem jedné hodiny odpoledne Kojál přestane na dvě hodiny šířit analogový signál rozhlasových stanic Český rozhlas Radiožurnál na frekvenci 95,1 MHz, Český rozhlas Dvojka na frekvenci 102,0 MHz, Český rozhlas Brno na frekvenci 106,5 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 104,5 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 87,6 MHz a digitální vysílání veřejnoprávní sítě ČRo DAB+ na kanálu 12D. Ve stejnou dobu se odmlčí také vysílač Frekvence 1 ve Znojmu na frekvenci 94,9 MHz. Plánovaná výluka má skončit v 15 hodin.

Televizního vysílání se odstávka Kojálu nedotkne, nadále z něj tedy bude možné i během výluky rozhlasového vysílání přijímat signál celoplošných televizních multiplexů 21, 22 a 23. Další výluku plánují České Radiokomunikace již na zítřek, kdy se od šesté ranní do třetí odpolední odmlčí televizní vysílání z mikulovského Děvína. Zde naopak nebude probíhat odstávka rozhlasového vysílání.

Image by Freepik