Výluku televizního vysílání z jihomoravského vysílače Děvín u Mikulova naplánovaly na dnešní dopoledne a brzké odpoledne České Radiokomunikace (CRA).

Od šesté hodiny ráno se z Děvína odmlčelo televizní vysílání tří celoplošných sítí DVB-T2: multiplexu 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplexu 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko, Retro Music TV a Rádiem Proglas na kanálu 40 a multiplex 23 s televizními stanicemi Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barrandov, TV Seznam, TV Noe a Rádiem Dechovka na kanálu 33. Televizní vysílání bude přerušeno bez náhrady do 15 hodin.

Odstávka se nijak nedotkne rozhlasového vysílání. Všechny tři celoplošné televizní multiplexy bude možné během výluky Děvína naladit z dalších jihomoravských vysílačů, zejména pak z Kojálu a vysílače Brno – Hády, s nimiž Děvín tvoří jednofrekvenční síť. Další výluku plánují CRA na příští středu 7. září, kdy se v noci odmlčí televizní vysílání z chomutovského vysílače Jedlová hora. O den později bude následovat Buková hora u Ústí nad Labem a hlavní ostravský vysílač Hošťálkovice.

Úvodní foto: Wikimedia Commons