Na šest hodin se od půlnoci odmlčí televizní vysílání na jednom z nejdůležitějších vysílačů na Moravě, Kojálu. České Radiokomunikace naplánovaly jeho údržbu.

Až do šesté hodiny ráno nebude možné z Kojálu naladit celoplošné televizní sítě 21, 22 a 23. Konkrétně se výluka týká multiplexu 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplexu 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko, Retro Music TV a Rádio Proglas na kanálu 40 a multiplexu 23 s televizními stanicemi Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barrandov, TV Seznam, TV Noe a Rádio Dechovka na kanálu 33. Odstávka vysílače se nedotkne rozhlasového vysílání. Během výluky budou v provozu další vysílače, zejména z jihomoravské jednofrekvenční sítě v Brně a Mikulově.

Zhruba v době, kdy CRA zítra ráno obnoví televizní vysílání z Kojálu, začne devítihodinová výluka celoplošných sítí DVB-T2 z dalšího důležitého moravského vysílače, Ploštin u Valašských Klobouk. Vysílač se odmlčí úderem šesté hodiny ráno a výluka se opět dotkne výhradně televizního vysílání, tedy multiplexu 21 na kanálu 26, multiplexu 22 na kanálu 22 a multiplexu 23 na kanálu 33. Vysílač obnoví vysílání nejpozději do 15 hodin. Během výluk Kojálu a Ploštin bude možné z jiných lokalit přijímat signál celoplošného multiplexu 24 s hlavním kanálem Novy, který šíří jiný operátor, společnost Digital Broadcasting.

Úvodní foto: Wikimedia Commons