Pravidelnou údržbovou odstávku hlavního ostravského vysílače Hošťálkovice naplánovaly na dnešní dopoledne a brzké odpoledne České Radiokomunikace.

Jako první se z Hošťálkovic v šest hodin ráno odmlčelo televizní vysílání, konkrétně pak multiplexu 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplexu 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko, Retro Music TV a Rádio Proglas na kanálu 28 a multiplexu 23 s televizními stanicemi Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barrandov, TV Seznam, TV Noe a Rádio Dechovka na kanálu 31. V době výluky Hošťálkovic lze dané multiplexy a programy nadále přijímat na stejném kanálu z dalšího ostravského vysílače Hladnov nebo z Lysé hory. Výluka Hošťálkovic potrvá do 15:00 hod.

Výluka rozhlasového vysílání proběhne od 10:00 do 15:00 hodin. Z vysílače Ostrava – Hošťálkovice v tento čas nenaladíte analogové stanice ČRo 1 – Radiožurnál na frekvenci 101,4 MHz, ČRo 3 – Vltava na frekvenci 104,8 MHz, ČRo Ostrava na frekvenci 107,3 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 89,0 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 91,0 MHz, Hitrádio Orion na frekvenci 96,4 MHz a digitální sítě ČRo DAB+ s programy Českého rozhlasu na kanálu 12D a CRA DAB+ s komerčními rádii na kanálu 7D. Ve stejnou dobu dojde k výluce FM vysílání Hitrádia Orion na vysílači Třinec – Javorový vrch na frekvenci 98,7 MHz, stanice však využije záložní distribuci.

Galerie: Jan Potůček, Televizníweb.cz

Během odpoledne na půl hodiny vypadne vysílání analogových FM stanic Český rozhlas Dvojka na frekvenci 89,7 MHz a Český rozhlas Dvojka na frekvenci 97,9 MHz z vysílače Sušice – Svatobor. Výluka začne ve 13:30 hod. a skončí ve 14:00 hod.

Úvodní foto: Jan Potůček, Televizníweb.cz