Společnost České Radiokomunikace (CRA), poskytují jednak vysílací služby a jednak pracuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Vedle toho provozuje i vlastní datová centra a disponuje optickou páteřní sítí.

Nyní vedení společnosti doplnil, na místě finančního ředitele, Jiří Černík, který do CRA přišel z „Letiště Praha“ (člen představenstva zodpovědný za finance a investice), přičemž dříve pracoval pro firmu Skanska v regionu centrální Evropy (finanční ředitel), Ernst & Young, Jihomoravská plynárenská, Honeywell nebo Zetor.

Petr Možíš novým šéfem obchodu CRA Nahradí Miloše Mastníka, který povýšil

Jiří Černík se v dané sféře pohybuje více než patnáct let a v předchozím zaměstnání měl mj. odpovědnost za dlouhodobé investiční projekty a jako předseda dozorčí rady také dohlížel na hospodaření dceřiných společností.

„Jiří Černík se svými zkušenostmi přinese nový pohled na naši stávající situaci i chystané projekty a investice a věřím, že v současné turbulentní ekonomické situaci dokáže udržet směr, který jsme si vytyčili,“ říká Miloš Mastník, generální ředitel CRA.

Jiří Černík vystudoval ekonomii na Masarykově univerzitě v Brně. Je ženatý, má dvě děti a ve volném čase rád vyráží do přírody, za moderním uměním nebo na rockový koncert.

Úvodní foto: CRA