Údržbové přestávky vysílačů se tentokrát budou týkat digitálního rozhlasu. České Radiokomunikace (CRA) přeruší vysílání svojí sítě CRA DAB+ pro komerční rádia.

Výluku CRA naplánovaly do dvou dní. První část proběhne dnes a bude se týkat výlučně pražského vysílače na Strahově, kde se síť CRA DAB+ na kanále 10D odmlčí od 10:00 hod. až do 15:00 hod. Stejnou síť ale bude možné i během výluky naladit z vysílače Žižkov na kanále 7A. Ovšem ve čtvrtek nad ránem čeká čtyřhodinová výluka všechny čtyři vysílače sítě CRA DAB+, tedy jak pražského Žižkova a Strahova, tak ostravských Hošťálkovic (kanál 7D), tak plzeňské Košutky (kanál 6D). Tato výluka ale proběhne v nejméně exponovaný čas od jedné do páté hodiny ráno. Žádných jiných sítí na těchto vysílačích, a to jak rozhlasových, tak televizních, se odstávka nedotkne.

Multiplex CRA DAB+ (České Radiokomunikace)

Ve stejný čas jako digitální síť CRA DAB+ bude ve čtvrtek nad ránem omezeno vysílání i některých analogových FM vysílačů provozovaných CRA. Konkrétně půjde o vybrané vysílače východočeských studií Českého rozhlasu, konkrétně ČRo Hradec Králové na frekvenci 96,5 MHz v Rychnově nad Kněžnou a ČRo Pardubice na frekvenci 88,9 MHz ve Vysokém Mýtě, na frekvenci 93,7 MHz ve Velkých Opatovicích a na frekvenci 103,3 MHz v Žamberku. Digitální síť CRA DAB+ pak bude mít výluku ještě v úterý 1. listopadu od 10 do 15 hodin na plzeňském vysílači Košutka.

Štítky