České Radiokomunikace (CRA) se pro společnost Livesport starají o zpracování a uložení obsahu v režimu VoD (Video on Demand – video na vyžádání), přičemž jeho distribuce probíhá prostřednictvím robustní sítě zvané CDN.

Jde především o sestřihy nejlepších okamžiků vybraných sportovních událostí a tou první velkou se stal fotbalový světový šampionát v Kataru. Pro Livesport, což je ryze česká technologická společnost vyvíjející weby a aplikace se sportovním obsahem, je spuštění takovéto video služby důležitou součástí dalších plánů, jak získat nové uživatele. Jeho vlajkovou lodí je nyní globální síť Flashscore (u nás Livesport.cz) přinášející více než 100 milionů fanouškům rychlé zpravodajství z více než 35 sportů.

Chceme pro televize provozovat Czechflix, říká nový šéf CRA Miloš Mastník

„Z výsledků různých průzkumů dnes jasně vidíme příklon diváků k možnostem sledovat z jednotlivých událostí hlavně ty nejzajímavější okamžiky a netrávit čas u obrazovek a displejů po celou dobu události,“ říká Miloš Mastník, generální ředitel CRA. „Zároveň zejména mladí lidé chtějí mít to nejzajímavější k dispozici kdykoliv a ideálně na jakémkoliv typu zařízení. K tomu, abychom mohli tyto potřeby pomoci našim klientům naplnit, využíváme dostatečně kapacitní a robustní síť CDN pro doručování obsahu, která vydrží i značný nápor uživatelů a obrovské datové toky v jeden okamžik. A právě pro záměry Livesportu se tato možnost výborně hodí, za což jsme velmi rádi,“ doplňuje Miloš Mastník.

Alan Záruba, Chief Digital Content Officer, k tomu dodává: „Naším cílem bylo spustit plnoformátové zpravodajství ještě před šampionátem v Kataru, který je sportovní událostí roku. To se nám i díky Českým Radiokomunikacím podařilo nejen v Česku, ale také v Brazílii, Francii, Velké Británii a dalších klíčových zemích.“