Podle serveru BTN (Broadband TV News) budou obyvatelé okupovaných území Ukrajiny brzy schopni přijímat ruské televizní kanály šířené satelitem zdarma.

MediaSat uvádí, že Rusko začalo 15. ledna instalovat vybavení pro sledování satelitního televizního projektu Russkij Mir (Ruský svět).

Dodává, že projekt, který byl vytvořen minulý měsíc, je určen pro takzvané Doněcké a Luhanské republiky, jakož i pro okupovaná území regionů Záporoží a Chersonu, autonomní Krym a město Sevastopol.

Programová nabídka bude zahrnovat všech 20 federálních (národních) služeb ruské státní televize, regionální kanály vysílané z okupovaných území a zábavní kanály vytvořené speciálně pro příjemce projektu. Veškeré vybavení a instalace budou nabízeny zdarma a příjem kanálů nebude zpoplatněn.

Ten samý den stejný server informoval, že přední ruský provozovatel placené televize Tricolor dosáhl úspěchu při stíhání obyvatele Belgorodu, který pirátským způsobem zneužíval jejich signál.

Ve svém prohlášení Tricolor říká, že okresní soud v Belgorodu ve Sverdlovské oblasti shledal obyvatele, jménem S. V. Jenin, vinným spácháním zločinů pod trestním zákonem Ruské federace. Konkrétně rozhodl, že S. V. Jenin využíval a prodával vybavení s upravenou dekódovací kartou pro sledování televize společnosti Tricolor. Jmenovaný byl odsouzen k 18měsíčnímu podmíněnému trestu, kdy nesmí opustit své město a měsíčně se hlásit.

Zdroj snímku: Broadbandtvnews.com

Štítky