Americké Las Vegas opět přivítá novináře, technologické nadšence, ale také profesionály věnující se spotřební elektronice, počítačům, komunikacím, elektromobilům a řadě dalších oborů souvisejících s elektronikou, jako takovou. Začíná svátek jménem Consumer Electronics Show…

Uvedená Panasonic MZ2000 v úhlopříčkách 140 cm (55″), 165 cm (65″) a 196 cm (77″) bude představovat vrchol nabídky televizorů značky pro sezónu 2023/2024. Využívá zbrusu nové obrazovky OLED, vylepšeného obrazového procesoru HCX Pro AI a přepracovaného režimu Filmmaker Mode. Vrcholem má být i patentovaný 360° zvuk zvaný Soundscape nabízející, i díky vylepšenému algoritmu Bass Booster, hlubší nízké tóny.

CES 2022 v sobotu skončil Všechny TV novinky na jednom místě

Audio systém televizoru vyladěný společností Technics obsahuje několik vestavěných reproduktorů směrovaných dopředu, nahoru a do stran. Pracuje se s až Dolby Atmos a několika zvukovými poli dovolujícími jisté zaměření zvuku, jako například Pinpoint (směrování zvuku do jednoho konkrétního bodu) a Area umožňující soustředit zvuk na skupinu lidí v určité oblasti místnosti. Dalším praktickým využitím této technologie je možnost zesílení pro diváky, kteří nedoslýchají.

Panasonic MZ2000 spolupracuje s řadou systému HDR (co to je), včetně HDR10, HDR10+, HDR10+ Adaptive, HLG, HLG Photo a Dolby Vision IQ, a opět ho obsluhuje firemní linuxový operační systém My Home Screen ve verzi 8.0. K dispozici by v něm opět měly být některé domácí aplikace.

Tradiční setkání CES (Consumer Electronics Show) se každoročně koná v Las Vegas v lednu. Letošní CES 2023 začíná 5. ledna a končí v neděli 8. ledna. Pořádá ho společnost CTA (Consumer Technology Association) a má se ho účastnit více než 3.200 vystavujících ze 173 zemí světa.

Foto v úvodu: autor, zdroj: video Panasonic