V sobotu nám startuje duben a společně s ním přichází na jednotlivé streamovací služby také nová várka seriálů. Na co se tedy můžeme těšit? Přinášíme vám výběr těch nejzajímavějších novinek.

Netflix

Máte rádi komediální drama seriály? Tak to vás bude bavit zbrusu nový pořad Ve při (Beef). Ten vypráví následky událostí, kdy se neznámý muž a žena střetnou při dopravní situaci na silnici. Touha po pomstě a nedostatečně uspokojující vlastní život vyvolá v krachujícím dodavateli a nenaplněné podnikatelce to nejhorší. Na první pohled jde vidět, že Beef bude jistě na hraně, a kromě nevhodného humoru můžeme očekávat také řádnou dávku sociopatických prvků v podobě stalkingu, žhářství a násilí. Je otázkou, jak se autorům povedlo skloubit takto rozdílné žánry jako je komedie a drama. Přesto seriál rozhodně stojí za shlédnutí, už kvůli skvělému hereckému obsazení v čele se Stevenem Yeunem (zahrál si roli Glenna ve Walking Dead) a Ali Wong (Sasha v Always Be My Maybe). Beef bude mít dohromady deset epizod po třiceti minutách a na streamovací službu Netflix dorazí již 6. dubna.

HBO Max

Zajímavou podívanou si pro diváky připravilo také HBO Max. Koncem dubna (27.4.) vyjde krimi dramatický seriál Love & Death. Ten byl natočen podle skutečných událostí z roku 1980. Love & Death vypráví příběh Candy Montgomery, mladé ženy v domácnosti, která prožívá aférku s manželem své sousedky Betty. Poté, co je Betty zavražděna se celé policejní oddělení i široká veřejnost okamžitě otočí proti Candy. Kromě zajímavého příběhu seriál láká také hvězdným obsazením, kde se hlavní role ujmula známá herečka Elizabeth Olsen (Wanda Maximmof ve snímcích Avengers a seirálu WandaVision). Love & Death se uvede s celkovou minutáží 7 hodin (7 dílů).

Disney+

V dubnu se fanoušci oblíbeného sc-fi seriálu The Mandalorian mohou těšit na finální tři díly třetí série. The Mandalorian je součástí série Star Wars. Seriál se konkrétně odehrává po událostech z Epizody VI – Návrat Jediho (1983). Hlavní postavu hraje Pedro Pascal, lovec odměn, který v třetí řadě cestuje do Mandalore, aby odčinil své minulé prohřešky. The Mandalorian je dlouhodobě hodnocen na 88 % a tak, pokud jste jej ještě neviděli, neváhejte si jej pustit. Každá série má osm epizod a zabere vám přibližně pět až šest hodin.

Amazon Prime Video

Eso z rukávu v dubnu vytáhlo i Amazon Prime Video. A to pořádné. Akční seriál Citadel totiž láká nejen na poutavý příběh, ale především na skvělou režii v podání bratrů Russo a hvězdné obsazení v čele s Richardem Maddenem (Game of Thrones, Bodyguard). Madden je tentokrát v roli špiona pracujícího pro agenturu Citadel, která není loajální žádné zemi. Osm let poté, co agenturu opustil a ztratil veškeré své vzpomínky se setkává se svou bývalou partnerkou (hraje Priyanka Chopra Jonas) a společně jsou naverbováni zpátky do Citadely, která je potřebuje více než kdy jindy. Tahle šestihodinová podívaná bude dostupná již 28. dubna.

SkyShowtime

Nová streamovací služba SkyShowtime se rozhodla vsadit na klasiku. Nový seriál Grease: Rise of the Pink Ladies tak potěší všechny fanoušky Pomády. Tento romantický muzikál se odehrává v roce 1954, tedy čtyři roky před původní pomádou. Místo T-Birds a rock’n’rollu se tentokrát podíváme na čtveřici naštvaných outsiderů, kteří se konečně rozhodnou začít bavit po svém. Vyvolají tím ale morální paniku, která navždy změní střední školu Rydell High. Seriál má dohromady deset šedesátiminutových epizod a na službě se objeví již 6. dubna.

Je zřejmé, že konkurenční boj mezi jednotlivými streamovacími službami naplno pokračuje a my se tak můžeme těšit na (doufejme) kvalitní seriály, které mnohdy předčí celovečerní filmy. Osobně se nejvíce těšíme na Love & Death na HBO Max s Elizabeth Olsen a Citadel na Amazon Prime Video s Richardem Maddenem. A co vy? Na co se budete dívat v dubnu?