Pražský a středočeský vysílač Cukrák dnes prochází plánovanou odstávkou, která přerušila televizní i rozhlasové vysílání určené primárně středočeským divákům a posluchačům.

Televizní vysílání z Cukráku se odmlčelo již úderem šesté hodiny ranní a dotklo se celoplošných multiplexů 21, 22 a 23, jejichž provoz zajišťují České Radiokomunikace (CRA). Nejde tedy síť 21 České televize na kanálu 26, síť 22 Českých Radiokomunikací na kanálu 40 a síť 23 společnosti Czech Digital Group, dceřiné firmy CRA, na kanálu 23. Stejné sítě na stejných kanálech ale nadále vysílají z hlavního pražského vysílače Žižkov, který tvoří s Cukrákem jednofrekvenční síť. V řadě míst tak je možné tyto multiplexy nadále přijímat, případně pouze ve zhoršené kvalitě. Cukrák by měl televizní vysílání obnovit dnes do 15:00 hod.

„Výluka rozhlasového vysílání proběhne od 10:00 do 15:00 hodin. Z vysílače Cukrák v tento čas nenaladíte stanici ČRo Region Střední Čechy,“ informovaly CRA s tím, že důvodem odstávky je pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie. Vysílání krajského studia ČRo Region Střední Čechy lze v době výluky poslouchat terestricky pouze v digitální podobě prostřednictvím sítě ČRo DAB+ ze žižkovského vysílače nebo po internetu. Frekvence 100,7 MHz je po dobu výluky „hluchá“.