Za dveřmi máme květen a jelikož se zdá, že bude pořád poměrně chladný, proč jej nestrávit u nového seriálu. Zajímá vás, co se bude v květnu vysílat na streamovacích službách? Nemusíte je procházet jednu po druhé, průzkum jsme udělali za vás a sepsali ty největší novinky, které nás příští měsíc čekají.

Netflix

V případě Netflixu nejde nezmínit připravovaný a v poslední době hojně diskutovaný seriál Queen Cleopatra (Královna Kleopatra). Toto historické dokumentární drama, jak pořad samotná streamovací služba prezentuje, zachycuje prostřednictvím rekonstrukcí a rozhovorů s experty životní osudy egyptské královny Kleopatry VII. Seriál se zabývá například jejím nástupem na trůn, snahou ochránit Egypt nebo jejím vztahem s Caesarem či Markem Antoniem. A proč připravovaný snímek natolik rezonuje veřejným prostorem? Přestože je Kleopatra ve většině literatury popisována jako makedonská Řekyně, Netflix se do hlavní role rozhodl obsadit poměrně neznámou herečku, Afroameričanku Adele James. Že se jedná o důkladně promyšlené a záměrné rozhodnutí dokládá i trailer. V něm experti zastávají menšinový názor ohledně národnosti Kleopatry, a to slovy: „Je mi jedno, co vám říkali ve škole. Kleopatra byla černá.“ Queen Cleopatra dorazí na Netflix už 10. května a očekávat můžeme čtyři pětačtyřicetiminutové epizody, celou sérii tak shlédnete za tři hodiny.

HBO Max

Velké množství seriálů a filmů plánuje na květen také streamovací služba HBO Max. Nás nejvíce zaujala připravovaná minisérie The White House Plumbers (Instalatéři z Bílého domu). V hlavních rolích se můžeme těšit na oblíbené herce Woodyho Harrelsona (Tallahassee ze snímku Zombieland, Detective Marty Hart ze seriálu True Detective) a Justina Therouxe (Adam z Mulholland Drive, Timothy Bryce z American Psycho). The White House Plumbers vypráví skutečný příběh o aféře Watergate. Konkrétně se zaměřuje na Nixonovy politické sabotéry a strůjce Watergate E. Howarda Hunta a G. Gordona Liddy. Ti při snaze o znovuzvolení prezidenta Richarda Nixona omylem svrhnou prezidentský úřad. Seriál má celkem pět hodinových epizod, které se v květnu budou postupně zveřejňovat každé pondělí.

Disney+

Streamovací gigant Disney+ si na květen připravil seriál American Born Chinese (Narozen v Americe), natočený podle stejnojmenné grafické novely z roku 2006. V hlavní roli se představí Ben Wang v roli Jin Wanga, středoškoláka, který netouží po ničem jiném než zapadnout mezi své vrstevníky. Setkává se s novým studentem Wei-Chenem (hraje Jim Liu) z Taiwanu, kterému má ukázat, jak americké školy fungují. Brzy ale zjišťuje, že Wei-Chen ve skutečnosti není z této Země a že mu musí pomoci v boji proti bohům z čínské mytologie. Celá osmidílná série bude zveřejněna 24. května, stopáž jednotlivých dílů se pohybuje okolo 22 minut.

Amazon Prime Video

U Amazon Prime Video se můžete těšit třeba na první sérii seriálu The Gryphon. Toto německé fantasy je rovněž založeno na novele, konkrétně na bestselleru The Gryphon od Wolfganga Hohlbeina. Příběh vypráví osudy třech mladých outsiderů, Marka, Memo a Becky, kteří objeví fantastický svět zvaný Černá věž. Tam naleznou Griffina, svět požírající monstrum, které po staletí nemilosrdně plení a podmaňuje si všechny živé tvory. Jsou to právě Mark, Memo a Becky, kteří jsou vyvoleni ukončit hrůzovládu Griffina. Seriál bude dostupný od 26. května.

SkyShowtime

Milovníci krimi drama, těšte se. Od 12. května můžete na SkyShowtime sledovat seriál A Town Called Malice. V osmi přibližně padesátiminutových epizodách se vám představí osud rodiny Lordových, bývalých gangsterů z jižního Londýna v 80. letech 20 století. Rodina Lordů má za sebou bujarou kriminální minulost, aktuálně jsou ale spodinou kriminálního světa. Po bitce gangů prchají na španělské pobřeží Costa del Sol s cílem začít znovu a opět si vydobýt svou bývalou slávu.

Ačkoliv se streamovací služby v květnu vytasí hned s několika zajímavými projekty, nás bezpochyby nejvíce zaujal seriál The White House Plumbers zachycující podrobnosti aféry Watergate. A co vy? Na co se budete dívat v květnu?