Před týdnem streamovací služba Netflix zveřejnila první sérii drama seriálu XO, Kitty. Pořad je spin-offem oblíbeného romantického filmu To All the Boys I’ve Loved Before (2018) natočeném podle stejnojmenné knižní předlohy. Už z úvodního popisu je zřejmé, že v tomto případě se Netflix opravdu vyřádil. Jak moc? To nemáte nejmenší tušení.

Nepříliš bohatý příběh

Děj se tentokrát točí okolo mladší sestry hlavní hrdinky z původní filmové série. Teď už 16letá Kitty (hraje Anna Cathcart) se vydává do Jižní Koreje za svým dlouholetým přítelem. S touhou být konečně spolu a objevit své korejské kořeny se zapisuje na stejnou střední školu. Její vysněná pohádka ale nečekaně nabere jiný směr, když po příjezdu zjistí, že má její přítel údajně jinou přítelkyni.

Ačkoliv je zřejmé, že od tohoto typu seriálu na Netflixu nemůžeme čekat moc, děj nabízí kupodivu hned několik zvratů, které diváka donutí pustit si další díl. Celkově je ale příběh málo ukotvený a jednání postav tak mnohdy působí zmateně a nesouvisle. Dočkáme se taky bohužel i nudnějších epizod, které jsou dějově nicneříkající a prospělo by jim zkrácení a naplnění dalším obsahem.

Kouzelná korejská příroda

Tahounem XO Kitty je tak bezpochyby nádherné prostředí Jižní Koreje a korejské obsazení. Kombinace korejských a amerických herců působí hezky rozmanitě, stejně tak musím ocenit, že velká část pořadu byla natáčena skutečně korejsky. Postavy jsou klasičtí teenageři, a tak pravděpodobně nikoho nepřekvapí, že žádná z nich není vlastně typově extra příjemná. Vidět zde můžeme klasické teenage stereotypy i neustálé hledání sama sebe, které je pro tento věk typické.

Poutavé jsou také korejské lokality jako jsou velkolepá města s mrakodrapy, nádherná příroda a hory, nebo parky s rozkvetlými třešněmi. Nicméně seriál z těchto atraktivních míst v žádném případě netěží naplno, a tak se divák musí často spokojit jen s interiérem školy nebo kolejí. Přestože je škola ústřední prvek XO Kitty, více klasicky korejských destinací by jistě nebylo na škodu.

Střet dvou světů

Dobře můžeme ale vidět střet dvou naprosto rozdílných kultur, kde, co můžete v jedné, není v té druhé v žádném případě myslitelné. Seriál odráží mnohé korejské tradice, způsoby a vůbec každodenní život a srovnává jej s tím americkým. Také žánrově je zřejmé, že se tvůrci snažili tento americký seriál v mnohém obohatit o k-drama prvky, díky čemuž je pořad mnohem zajímavější a humornější.

Vyzdvihnout musím i soundtrack, který v lecčems navazuje na původní filmovou sérii, ale je obohacený o skvělé písně známých korejských skupin.

Závěrem můžu říct, že XO Kitty dokázala skvěle vmísit do běžného romantické teen drama neskutečně zajímavé prvky, a to jak v podobě nádherného jihokorejského prostředí, tak také co se týče hudby a žánru. Především příběhově ale seriál nemá příliš co nabídnout, a ačkoliv vás totiž dějové zvraty v jistých chvílích překvapí, moderní podpis Netflixu je i v tomto případě zcela zřejmý. XO Kitty je tak ideální jako klidná a milá oddechovka, od které nesmíte příliš čekat.

HODNOCENÍ REDAKCE: 60%