Výsledky výběrového řízení na vysílací práva pro nejvyšší domácí hokejovou soutěž, Extraligu ledního hokeje (ELH), na sezóny 2023/24 až 2027/28 vyhlásila agentura BPA Sport marketing. Většina zápasů zůstane na placených kanálech IPTV služby O2TV, část práv pro volné vysílání obhájila Česká televize.

Nejvíc přenosů v televizi nabídne O2TV, která získala dva ze tří balíčků práv určených pro televizní vysílatele. „Přímé přenosy z utkání ELH bude nadále možné sledovat také prostřednictvím České televize, která uspěla se svou nabídkou na vysílání na volně šířeném programu. Společnost Canal+, která dříve avizovala zájem o mediální práva ELH, konkrétní nabídku na žádný z balíčků nakonec nepodala a pokročilých fází výběrového řízení se nezúčastnila,“ informovala agentura BPA Sport marketing. O2TV rovněž získala exkluzivní práva na streamování jednotlivých zápasů pro Českou republiku i Slovensko, a výhradní televizní práva pro Slovensko.

Držitelé práv pro hokejovou… by Jan.Potucek

BPA sport marketing slibuje v nejbližších dnech zahájení jednání s vítězi o důležitých aspektech budoucí spolupráce. Bližší informace týkající se zejména podoby vysílání ELH počínaje sezónou 2023/2024 pak představí na tiskové konferenci, která je naplánována na červen. „Jsme rádi, že konkurenční tendr, kterého se nakonec zúčastnilo 15 společností, potvrdil námi očekávaný zájem subjektů zabývajících se sportovním obsahem u nás i v zahraničí. S vítězi jednotlivých balíčků ihned zahájíme jednání směřující k podpisu kontraktů. Věříme, že nám tyto kontrakty společně s výnosy od reklamních partnerů pomohou plnit naše závazky vůči Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje a že se nám současně podaří splnit náš cíl zajistit profesionální mediální prezentaci nejvyšší hokejové soutěže pro fanoušky, kluby a partnery ELH,“ uvedla generální ředitelka BPA Jana Obermajerová.

Kromě televizních práv vysoutěžila BPA Sport marketing také práva pro sázkové kanceláře. V České republice tak bude moci extraligové zápasy vysílat online společnost Chance, na Slovensku pak Tipsport SK. Sestřih gólových situací získá vydavatelství Borgis pro svůj portál Sport.cz, na Slovensku tato práva nebyla vysoutěžena. Televizní práva na extraligu pro zahraničí mimo Slovenska získala společnost Silver Spring Media AB a pro sázkové kanceláře s výjimkou Slovenska společnost Tipsport.net. Práva na sestřih gólových situací pro zahraničí s výjimkou Slovenska nikdo nevysoutěžil.

Image by upklyak on Freepik