Až do dnešních 15 hodin bude mít hlavní pardubický vysílač Krásné výluku veškerého televizního i rozhlasového vysílání.

Plánovaná odstávka vysílače Českých Radiokomunikací začala úderem dnešní šesté hodiny ranní vypnutím televizních sítí DVB-T2. Odmlčel se veřejnoprávní multiplex 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplex 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko a Retro Music TV na kanálu 28 a multiplex 23 s programy Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, TV Noe, TV Seznam, Spektrum Home, A11, Rádio Dechovka, Rádio Impuls, Český Impuls a Ukrajinské rádio na kanálu 34. Rozhlasové vysílání se na Krásném odmlčí v 10 hodin dopoledne.

Z rádií nebude možné až do 15 hodin naladit analogové FM vysílání Českého rozhlasu Radiožurnál na frekvenci 89,7 MHz, Českého rozhlasu Dvojka na frekvenci 100,1 MHz, Českého rozhlasu Vltava na frekvenci 102,7 MHz, Českého rozhlasu Pardubice na frekvenci 104,7 MHz, Rádia Impuls na frekvenci 106,0 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 97,4 MHz, Rádia Blaník na frekvenci 93,9 MHz a digitální sítě ČRo DAB+ na kanálu 12C. „Důvodem pro výluku vysílání je pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie,“ uvedly CRA na svém webu.

Výluka se nedotkne těch diváků v Pardubickém kraji, kteří přijímají televizní či rozhlasový signál ze severu z vysílače Černá hora či jiných kót v Královéhradeckém kraji.