AKTUALIZOVÁNO: Společnost v Letenském zámečku v Praze představila vyspělé přijímače sérií C64, C74 a C84 s obrazovkami LCD (QLED). A protože zatím čekáme na další podrobnější údaje, podívejme se na novinky alespoň ve stručnosti.

 

AKTUALIZOVÁNO, 29. 5. 2023: zvukový formát DTS:X televizory nemají.

 

Uvedení do situace je v případě TCL následující: firma, která se přetahuje s Hisense o pozici dvojky na světovém trhu má své televizory umístěny do třech skupin. Nejnižší, klasické modely řad „S“, dále do střední třídy, nyní vždy tak říkajíc Smart, v řadách „P“ a konečně vrcholové modely. Ty jsou v řadách „C“ vždy už s obrazovkami LCD (QLED), tedy s tím nejlepším, co technologie LCD nabízí.

Televizory TCL C64 pro letošní rok Řada úhlopříček i vylepšení rychlého pohybu

O modelech C64 jsme informovali před nedávnem (odkaz výše), takže začněme C74, který v rámci „C“, patří do jakési střední kategorie. Všechny televizory jsou pak obsluhovány Google TV, nepracují tedy se známým a variabilním uživatelským rozhraním Android TV.

TCL C745 a C845. Foto a foto v úvodu: autor

  • TCL C74: obrazovka LCD (QLED), panel typu VA, plošné podsvícení, 10 bitů, 1000 cd/m2, prakticky kompletní HDR, až 144 Hz, v rozlišení Full HD až 240 Hz. Zvuk 2x 15 W nejen s Dolby Atmos, ale také s DTS:X.
  • TCL C84: obrazovka LCD (QLED), panel typu VA, plošné podsvícení typu Mini LED, 220 samostatně regulovatelných zón, 10 bitů, 1000 cd/m2, prakticky kompletní HDR, přirozených 144 Hz, v rozlišení Full HD až 240 Hz. Zvuk 2x 15 W nejen s Dolby Atmos, ale také s DTS:X.

Ceny a přesné uvedení na trh zatím není známo.