Žhavá a u nás ještě neprodávaná novinka řeší příjem digitálního rozhlasového vysílání zcela jinak. Představuje rozšíření dříve nabízených bezdrátových sluchátek Stereoman 2, které vidíte na snímku v úvodu, o VKV a DAB.

„Sluchátkové rádio“ je vybaveno vnitřní anténou a snímky přefocené z papírového katalogu najdete níže. Na stránce Technisatu výrobek zatím chyběl, takže se podívejme na údaje posbírané ze zmiňovaného katalogu, který hovoří i o modelech Stereoman 3, což jsou ale tradiční sluchátka. Novinkový Stereoman 2 DAB+ se skládá ze sluchátek s bezdrátovou komunikací na 2,4 GHz a ze základny, dokové stanice, s displejem a s dobíjením sluchátek. Jak je možná vidět ze snímků, obsahuje i analogový audio vstup a samostatný audio výstup.

DAB rádia od 3000 do 5000 Kč Nabídka je přebohatá a jsou tu i specialitky

Technisat Stereoman 2 DAB+ dovoluje uložit 2x 10 stanic do paměti pro VKV/FM, resp. DAB/DAB+, akumulátor typu NiMH ve sluchátkách má 2x 700 mAh a doba provozu je udána na 8 hodin (nabíjení na šest). Na dokové stanici najdete ještě ovládání a zmiňovaný displej s úhlopříčkou 2,8″, tedy 7,1 cm.

Technisat Stereoman 2 DAB+ má přijít na český trh zřejmě o prázdninách a už ho máme domluven na vyzkoušení.