Více než tříhodinový film Avatar: The Way of Water měl v kinech premiéru 15. prosince 2022, nyní si ho můžou přehrát všichni uživatelé streamovací služby Disney+.

Volné pokračování úspěšného sci-fi snímku Avatar o boji původních obyvatel planety Pandora s lidmi, kteří se snaží těžit vzácné suroviny a zničit jejich domov, je asi nejočekávanější filmovou novinkou na streamovací službě Disney+ v letošním roce. Snímek Jamese Camerona se po více než deseti letech vrací k původním hrdinům, Jackovi Sullymu, Neytiri a jejich dětem a opět přináší střet s chamtivými lidmi. Víc než děj jsou zajímavější efekty a triky, tentokrát hodně zaměřené na život pod vodou. Délkou 192 minut se film řadí mezi nejdelší snímky dostupné na Disney+.

Původní Avatar z roku 2011 se ve své době stal nejvýdělečnějším snímkem všech dob, do začátku letošního roku vydělal takřka tři miliardy dolarů. První miliardu již 19 dní od uvedení do kin. Avatar: The Way of Water se dostal na miliardovou tržbu v dolarech dokonce již po 14 dnech od premiéry v kinech a do ledna letošního roku utržil přes 2,3 miliardy dolarů.