Obchodní řetěz Lidl uvedl venkovní přijímač VKV/DAB kombinovaný s několika vstupy, včetně Bluetooth, a kompatibilní s firemním akumulátorovým systémem.

O přijímači jsme se už zmiňovali v našem nedávném přehledu „DAB rádia od 3000 do 5000 Kč“ kam jsme zařadili jednu kompletnější variantu. Ta nejzákladnější, bez akumulátoru a nabíječky, startuje na 1.999 Kč, nejdražší verze přijde nyní na zhruba 3.299 Kč. V ceně je pak nejen akumulátor, ale také tzv. rychlonabíječka. Základní verze, která předpokládá, že už doma nějaké akumulátorové vybavení od Lidlu máte (Parkside je jedna z vlastních značek) má jinak stejnou výbavu jako ty ostatní, takže to, co je řečeno níže…

DAB rádia od 3000 do 5000 Kč Nabídka je přebohatá a jsou tu i specialitky

Výrobce odolné rádio (tzv. krytí neudáno) uvozuje větou „Kompatibilní se všemi přístroji série Parkside X 20 V Team“. Zabudovány jsou tunery VKV/FM, DAB/DAB+ (2x 15 pozic pro stanice), streamování přes Bluetooth (verze a profily neuvedeny), přehrávání přes USB (další je tu pro nabíjení mobilu) a nechybí ani konektor pro kabelové audio (zřejmě vstup i výstup – neuvedeno přesně).

Výkon zesilovače má být 2x 5 W, rozměry rádia jsou 225 x 170 x 305 mm, hmotnost 2,6 kg. V ceně základního modelu dostanete síťový napáječ s délkou kabelu asi 1,8 m.