Novou funkci ředitele pro technologie a IT (CTIO) zřídil majitel televize Nova, mediální skupina CME vlastněná českou investiční skupinou PPF. Ode dnešního dne ji obsadila Branimirem Marićem, který přichází z chorvatské společnosti A1 Hrvatska, kde působil rovněž na pozici CTIO.

Marić má v nové funkci využít své rozsáhlé znalosti v oboru k posílení klíčových technologických kompetencí CME s cílem dosáhnout bezproblémového naplňování digitální strategie, urychlit technologické inovace a optimalizovat všechny digitálně řízené zákaznické platformy v rámci regionální působnosti. Nový člen boardu bude sídlit v Praze, kde už v minulosti také působil jako CTIO ve společnosti T-Mobile Czech Republic. Má za sebou ale také kariéru ve Slovak Telekomu a práci na různých technologických pozicích v Deutsche Telekom i v řadě zemí, kde působí CME. Má bohaté zkušenosti z oblasti IT, televizní distribuce a digitální infrastruktury a je vysoce kvalifikovaným technologickým odborníkem s prokazatelnými výsledky, uvádí CME.

„Proměny spotřebitelských návyků utvářené v závislosti na technických inovacích zásadně změnily samotnou podstatu našeho odvětví. Zlepšování technologií a inovací napříč všemi oblastmi působení CME je proto nezbytnou podmínkou pro udržení konkurenčního náskoku. Angažování Branimira, který může čerpat ze svých dvacetiletých zkušeností s řízením strategií růstu a transformace technologických společností, je příkladem našeho odhodlání rozvíjet cestu k digitalizaci a B2C. Jsme nadšení, že ho můžeme v CME přivítat,“ uvedl zástupce generálního ředitele CME Dušan Švalek.

Štítky