Až do 15 hodin nebude možné přijímat televizní a rozhlasové vysílání z páteřního vysílače Sušice – Svatobor. České Radiokomunikace na dnešek naplánovaly údržbovou přestávku.

Výluka se týká výhradně televizních a rozhlasových sítí, jejichž šíření zajišťují České Radiokomunikace. Televizní vysílání se odmlčelo už úderem šesté hodiny ranní. Konkrétně nejde naladit veřejnoprávní multiplex 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplex 22 s programy televizní skupiny Prima, Óčko, Retro Music TV a Rádia Proglas na kanálu 34 a multiplex 23 s programy Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, TV Noe, TV Seznam, Spektrum Home, A11, Rádiem Dechovka, Českým Impulsem a Rádiem Impuls na kanálu 31. Naopak multiplex 24 provozovaný společností Digital Broadasting na kanálu 42 z jiného objektu není výlukou dotčen.

Rozhlasové vysílání ze Svatoboru bude mít výluku od 10 hodin a dotkne se veřejnoprávní digitální sítě ČRo DAB+ s programy Českého rozhlasu na kanálu 12C a analogového vysílání Českého rozhlasu Radiožurnál na frekvenci 90,6 MHz. Jak televizní, tak rozhlasové vysílání by mělo být obnoveno okolo 15 hodiny. „Důvodem pro výluku vysílání je pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie,“ informovaly České Radiokomunikace na svém webu. Zítra má následovat výluka rozhlasového vysílání v Klatovech a televizního vysílání v Rotavě a Velkém Šenově.