UVNITŘ FOTOGALERIE: Včera dorazila na multimediální centrum (MMC) autora zapůjčené od společnosti Strong zásadní aktualizace, která se na nic neptala a prostě se provedla ve stylu „bude to jinak“ a „Rozumím“.

Změny v uživatelském rozhraní jsou zásadní! MMC se nyní nehlásí jako Android TV 9, jediné co jsme našli byl „Android Pie“, což je obecné označení pro „Android 9.0“ (mobilový), a dále nějaké verze sestavení, zabezpečení, atd. Nicméně domovská obrazovka se zcela proměnila. Není to Google TV, ale už to není ani Android TV. Zcela zmizela levá svislá nabídka ukazující se při vyjetí na vodorovné liště zcela vlevo. V ní jste mohli vodorovné pruhy mazat a také přesouvat, tedy měnit jejich vertikální pořadí.

K TÉMATU: Test Strong SRT 202 Ematic s Android TV 9 (digirevue.cz)

Výše vidíte snímky domovské obrazovky (Home) před „inovací“ a po ní. Vodorovné pruhy už vůbec neupravíte, nepřesunete výškově podle potřeb a libosti, ale v nabídce „Kanál“ je pouze zapnete nebo vypnete, a to včetně pruhu, který hlásí něco jako „čeká na vás od minula“, ale který nikdy pořádně nefungoval.

Zachována pak zůstala práce s ikonou aplikace, kterou můžete (většinou – tady záleží na konkrétní situaci a konkrétním stroji) odstranit z tzv. oblíbených anebo přesunout na novou pozici.

P. S.: u autora s přechodem na nové prostředí nešlo nic udělat. Pokud u vás půjde, dobře si tento krok promyslete.